Imigrantul care a vrut sa atace o sectie de politie din Paris a trecut si prin Romania

Iulian Popescu | 10.01.2016

Bărbatul ucis joi, în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, era solicitant de azil în Germania și în drumul lui spre Occident trecuse prin mai multe state, printre care și România, relatează presa franceză.

Pe aceeași temă

 

Imigrantul respectiv a trecut prin România, Elveția și Luxemburg, potrivit Le Figaro, citat de Digi24 și pe parcurs el ar fi comis câteva tâlhării mărunte.

Pe 24 decembrie a intrat în Franța.

 

„Ceea ce știm astăzi este faptul că atacatorul este fără îndoială de origine tunisiană. Numele lui ar fi Tarek Belgacem”, a spus Bernard Cazeneuve, adăugând că bărbatul nu a avut complici.

 

Poliția judiciară din Franța ar fi primit răspunsuri de la autoritățile mai multor țări europene, inclusiv România, privind prezența lui Belgacem în acestea.

 

Identitatea sa a fost stabilită cu greutate, pentru că bărbatul s-a înregistrat ca refugiat în Germania de patru ori şi a folosit de fiecare dată alt nume şi altă naţionalitate, inclusiv siriană, mai spune Digi 24

 

Și în România, bărbatul ar fi comis mici tâlhării și încălcarea legislației privind străinii, sub mai multe identități, a declarat o sursă apropiată anchetei.

 

Bărbatul locuise până în decembrie într-un centru pentru refugiaţi în apropiere de Dortmund, iar pe unul dintre pereţii camerei sale anchetatorii au găsit un desen cu simbolul grupării teroriste Stat Islamic.

 

Pe 7 ianuarie, în ziua comemorării atacurilor din 2015 de la redacţia revistei Charlie Hebdo, el a fost ucis în timp ce încerca să intre într-o secţie de poliţie din Paris având în mână un cuţit şi strigând "Mare este Allah!".

 

Poliţiştii s-au temut că bărbatul încerca să comită un atac sinucigaş, astfel că, după ce l-au somat, l-au împuşcat mortal.

 

Potrivit unor surse, pe hainele suspectului erau fire electrice, dar s-a stabilit că nu avea asupra sa explozibil, ci doar o bucată de hârtie pe care era scris un jurământ de credinţă faţă de gruparea Stat Islamic şi în care promitea răzbunare pentru "atacurile franceze în Siria".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22