Impuscaturi intr-un mall din Munchen. Circa 15 morti. Politia anunta mai multi atacatori

Dora Vulcan | 22.07.2016

Impuscaturi au fost auzite la un centrul comercial din apropiere de stadionul olimpic din Munchen (sudul Germaniei), a informat politia locala pentru agentia germana de presa DPA, fara a putea oferi deocamdata informatii cu privire la autorul focurilor de arma sau despre posibile victime, transmit Reuters si AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 20:36 Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Munchen, are in atentie incidentul produs in cursul acestei zile intr-un centru comercial din Munchen - comunicat

 

"Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia victimelor. 

 

In prezent, Consulatul General al Romaniei la Munchen este in asteptarea raspunsului din partea autoritatilor locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune", potrivit unui comunicat de presa.

 

Pentru acordarea asistentei consulare si preluarea operativa a solicitarilor cetatenilor romani, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe) si telefonul de urgenta al oficiului consular +49 1602087789.

 

 

20:22 Politia din Munchen crede ca sunt mai multi atacatori implicati; nimeni nu a fost arestat pana acum, anunta Digi 24.

 

20:21 AFP revine si afirma ca ar fi vorba de mai multi morti

 

20:15 Mai multi angajati ai mallului stau ascunsi in centrul comercial. Unul dintre acestia a povestit prin telefon pentru Reuters ca "au fost trase multe focuri de arma" si ca a vazut o singura victima a atacului, ranita grav

 

 20:00 Cotidianul german Muencher Abendzeitung vorbeste despre un posibil bilant de 15 morti, televiziunea germana NTV despre 10 morti (Reuters)

 

19:54 Un mort si zece raniti in urma schimbului de focuri, anunta surse politienesti, citate de AFP

 

19:43 Presa germana vorbeste despre mai multi morti si raniti.

----------------

 

Un reprezentant al centrului comercial Munich Olympia a refuzat sa comenteze informatiile, afirmand doar "Intampinam o problema".

 

"Avem in acest moment o importanta interventie a politiei intr-un centru comercial", a anuntat de asemenea, pe contul de Twitter, politia din Munchen, fara a preciza cauza.

 

In zona a fost instituit un perimetru de securitate, sunt prezente forte de ordine si ambulante.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22