În Franța vor fi închise magazinele și restaurantele începând de sâmbătă ora 24.

Laurentiu Gheorghe | 14.03.2020

Premierul Franței a anunțat noile măsuri la o conferință de presă după ce Ministerul Sănătății a raportat că 91 de oameni au murit și aproape 4.500 sunt infectați cu coronavirus.

Pe aceeași temă

„Am decis să închidem orice locație care nu este indispespansabilă, în special cafenele, restaurante, cinamatografe, cluburi de nopate și magazine”, a declarat premierul francez. „Suntem obligați să ne limităm ieșirile în colectivitate”, a mai spus premierul, citat de Reuters.

Excepțiile de la noua măsură fac magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile.

Edouard Philippe a explicat că Guvernul n-a mai avut altă opțiune, deoarece prea muți oameni ieșeau pe strazi și nu aplicau măsurile preventive adoptate recent, inclusiv păstrarea unei distanțe de siguranță între ei. Astfel se accelera răspândirea virusului în comunități.

Franța luase deja de luni măsura închiderii școlilor și avertizase persoanele cu vârsta de peste 70 de ani să nu mai iasă din casă.

Însă, alegerile locale se vor desfășura duminică în ciuda criticilor, așa cum era planificat, dar cu asigurarea tuturor măsurilor sanitare de siguranță.

Președintele Emmanuel Macron a decis săptămâna trecută să mențină calendarul alegerilor, spunând că este vital ca sistemul democratic să continue să funcționeze, în ciuda criticilor și îngrijorărilor cu privire la posibilitatea ca persoanele infectate să se prezinte la vot.

Jerome Salomon, șeful autorității franceze de sănătate publică, a declarat că a existat o creștere rapidă a cazurilor grave, înregistrându-se, joi, peste 300 de persoane aflate în terapie intensivă, dintre care jumătate au sub 60 de ani.

„Până în prezent, femeile și bărbații francezi nu au fost suficient de conștienți despre importanța rolului lor în combaterea virusului. Este urgent. Acum este momentul să ne schimbăm comportamentul ”, a spus el.

„Acum trebuie să facem totul pentru a întârzia, a încetini, a tăia curba acestei espansiuni a epidemiei.”

Guvernul francez vrea să evite situația în care spitalele sunt copleșite de numărul de cazuri grave. Sistemul de sănătate al Italiei a fost și el puternic afectat de focarul de coronavirus.

„Sunt conștient de eforturile și sacrificiile pe care le cerem, dar cred că poporul francez va avea capacitatea de a înțelege importanța acestui moment”, a spus Philippe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22