În Italia se închid toate școlile, în Franța doar parțial. Primul caz la Bruxelles în sediul CE

Laurentiu Gheorghe | 04.03.2020

Guvernul italian a decis miercuri să închidă toate școlile și universitățile timp de două săptămâni, până la mijlocul lunii martie, transmite agenția Ansa.

Pe aceeași temă

Școlile și universitățile din regiunea de nord a Italiei, cea mai afectată de epidemia de coronavirus, fuseseră închise încă de acum 10 zile iar o seamă de orașe fuseseră plasate în carantină.

Decizia a fost luată pentru a opri răspândirea coronavirsului, după ce în Peninsulă s-au 80 de decese cauzate de Covid-19 și peste 2.500 de persoane se află în carantină, infectate cu coronavirus.

În Franța s-au închis aproximativ 120 de școli în zonele din apropierea Parisului, după ce numărul de cazuri de infectare cu coronovirus a crescut îngrijorător. Decizia de miercuri va afecta peste 35.000 de copii care vor sta acasă o perioadă nedeterminată.

În plus, guvernul francez a recomandat instituțiilor publice să găsească soluții pentru ca angajații să poată lucra de acasă.

La Bruxelles, un oficial care lucra în sediul administrativ al Comisiei Europene, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat un purtător de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt Dana Spinant, a specificat că este vorba de un oficial de sex masculin care lucrează la Agenția Europeană de Apărare a contractat virusul în timpul unei călătorii efectuată în Italia, potrivit RT.

Ca măsură de precauție, Agenția Europeană de Apărare (EDA) a anulat până pe 13 martie toate reuniunile programate la sediul său. De asemenea, agenția a anulat reuniunile externe până la jumătatea lunii martie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22