Inalt Comisar ONU: Alegerea lui Trump, un adevarat pericol pentru intreaga lume

Vlad Toma | 14.10.2016

Zeid Ra’ad Al Hussein, Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a declarat recent ca alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA reprezinta un adevarat pericol din punctul de vedere al relatiilor stabilite la nivelul comunitatii internationale.

Pe aceeași temă

 

Hussein s-a referit in special la declaratiile facute de Donald Trump despre tortura si despre minoritati.

 

"Daca Trump va fi ales presedinte, as putea sa spun, pe baza afirmatiilor facute de acesta pana acum, ca va reprezenta un adevarat pericol din punctul de vedere al relatiilor internationale," a spus Hussein, citat de Newsweek.com

 

Acesta a precizat ca nu vrea sa intervina in campania electorala din SUA insa trebuie sa atraga atentia asupra modului in care afirmatiile lui Trump, puse in fapte, ar duce la incalcarea drepturilor omului.

 

Comisarul ONU s-a referit in special la afirmatiile lui Trump despre tortura, republicanul declarand ca ar accepta simularea inecului ca metoda de a obtine informatii de la teroristi, si la comentariile acestuia despre musulmani, mexicani si alte minoritati din SUA.

 

***

 

Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului l-a acuzat acum cateva saptamani pe Donald Trump si pe liderii partidelor nationaliste din Europa ca utilizeaza frica si ura, in discursurile lor politice, in acelasi mod ca extremistii islamisti.

 

Zeid Ra’ad Al Hussein, comisarul ONU, l-a criticat dur atat pe Donald Trump cat si pe nationalistul olandez Geert Wilders, pe sefa extremei drepte franceze Marine Le Pen si pe Nigel Farage, unul dintre liderii celor care au luptat pentru iesirea Marii Britanii din UE, comparand discursul acestora cu cel al ISIS.

 

"Nu pun semnul egal intre actiunile acestor nationalisti demagogi si cele ale Statului Islamic, care sunt monstruoase, dezgustatoare si pentru care membrii ISIS trebui adusi in fata justitiei, insa in modul lor de comunicare, in modul in care utilizeaza jumatati de adevaruri si simplificari exagerate, propaganda ISIS utilizeaza tactici similare celor folosite de populisti", a spus Al Hussein.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22