Inalt Comisar ONU: Trump, Wilders, Le Pen, demagogi care folosesc aceleasi metode ca ISIS

Vlad Toma | 06.09.2016

Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului l-a acuzat pe Donald Trump si pe liderii partidelor nationaliste din Europa ca utilizeaza frica si ura, in discursurile lor politice, in acelasi mod ca extremistii islamisti.

Pe aceeași temă

 

Zeid Ra’ad Al Hussein, comisarul ONU, l-a criticat atat pe Donald Trump cat si pe nationalistul olandez Geert Wilders, pe sefa extremei drepte franceze Marine Le Pen si pe Nigel Farage, unul dintre liderii celor care au luptat pentru iesirea Marii Britanii din UE, anunta Euronews.

 

"Nu pun semnul egal intre actiunile acestor nationalisti demagogi si cele ale Statului Islamic, care sunt monstruoase, dezgustatoare si pentru care membrii ISIS trebui adusi in fata justitiei, insa in modul lor de comunicare, in modul in care utilizeaza jumatati de adevaruri si simplificari exagerate, propaganda ISIS utilizeaza tactici similare celor folosite de populisti", a spus Al Hussein.

 

El a precizat ca intreaga campanie condusa de Geert Wilders in Olanda impotriva musulmanilor este grotesca si a avertizat ca ascensiunea populistilor poate da nastere unui val de acte violente.

 

“Comunitatile se vor baricada in tabere infricosate si ostile avand ca lideri populisti ca acestia sau extremisti. Va exista o atmosfera de ura care poate degenera in acte violente: trebuie sa facem in pas inapoi in fata acestei traiectorii," a mai spus comisarul ONU.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22