Încă o moarte suspectă: Fostul șef al Institutului de Aviație din Rusia a murit căzând pe scări

L. G. | 22.09.2022

Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, Anatoly Gerashchenko, a murit după ce a căzut de la „mai multe etaje pe scări”, scrie presa rusă.

Pe aceeași temă

Omul de știință, în vârstă de 72 de ani „a căzut de la mare înălțime”, potrivit unui comunicat al universității, care a descris moartea sa din capitala Rusiei drept un accident.

Institutul a mai spus că paramedicii au fost chemați la fața locului, dar n-au putut face nimic decât să declare decesul lui Gerașcenko. Locul unde se pare că a căzut este încă necunoscut, relatează newsweek.com.

„În momentul de față, se formează o comisie care să investigheze acest incident, care va include reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Rusia, ai Inspectoratului de Stat al Muncii de la Moscova și ai Institutului de Aviație din Moscova”, a declarat universitatea pentru agenția de presă de stat rusă Tass.

Gherașcenko a fost rectorul Institutului de Aviație din Moscova, care are contracte cu ministerul rus al Apărării, din 2007 până în 2015. Relatări recente din presa rusă spuneau că Gerașcenko era angajat pe post de consilier al actualului rector, Mihail Pogosian.

Gherașcenko este cel mai recent apropiat al lui Putin care moare în condiții suspecte. Moartea acestuia se adaugă altor dispariții ale unor importanți oameni de afaceri ruși, figuri proeminente și foști aliați ai lui Vladimir Putin, care au murit în circumstanțe misterioase de la invazia Ucrainei din 24 februarie.

Anatoly Gerashchenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova (MAI), a fost găsit mort pe 21 septembrie, după ce ar fi căzut de la „o înălțime mare”.

În urmă cu doar o săptămână, trupul omului de afaceri Ivan Pechorin a fost găsit mort în orașul Vladivostok din estul îndepărtat al Rusiei. Moartea lui Pechorin, managerul de top al Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și Arctic, a fost raportată de compania sa pe 12 septembrie.

Potrivit agenției de știri ruse RIA Novosti, Pechorin s-a înecat.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Oferim sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

La începutul lunii, Ravil Maganov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia și cea mai mare companie petrolieră privată, Lukoil, a fost găsit mort după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, potrivit relatărilor din presa rusă.

Anatoly Gerashchenko died of injuries 'incompatable with life'

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22