Înregistrare audio a soldaților ruși în Ucraina: Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți

L. G. | 11.04.2022

Oficialii ucraineni spun că forțele armate ale țării au interceptat conversații șocante între soldații ruși care vorbesc despre uciderea și violarea civililor, relatează Insider.

Pe aceeași temă

Înregistrarea audio, care a fost obținută și publicată de jurnaliștii de la CNN, includ ordine de a ucide civili și o discuție despre violarea unei fete de 16 ani de către militarii ruși.

Nu este clar unde au fost interceptate conversațiile însă oficialii ucraineni spun că acestea sunt între soldații ruși și comandanții lor, scrie HotNews.ro

„A trecut o mașină pe lângă noi dar nu sunt sigur dacă era o mașină sau un vehicul militar. Dar din ea au ieșit doi oameni îmbrăcați în civil”, relatează unul dintre soldați prin radio.

„Ucide-i pe toți, ce naiba”, răspunde o a doua voce. Primul soldat începe să protesteze, afirmând că localitatea este una civilă, la care a doua persoană răspunde: „Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți”.

Înregistrarea publicată de CNN conține de asemenea o discuție între un militar rus dintr-un regiment de tancuri spunându-i prin radio unei femei că 3 tanchiști au violat o fată de 16 ani.

„Tanchiștii noștri?”, întreabă femeia. După ce acesta confirmă că „da”, ea răspunde: „La dracu'”.

Noua înregistrare a apărut după ce joia trecută cotidianul german Der Spiegel a scris că serviciile de informații ale Berlinului au interceptat conversaţii între soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina care sugerează că împuşcarea civililor ar face parte din strategia de război a Rusiei.

Un soldat povesteşte altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el şi alţi soldaţi au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că „mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi”.

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul de la Berlin și că din raportul serviciului de spionaj german se deduce că membri ai „Grupului Wagner”, cunoscuți pentru brutalitatea lor împotriva civililor în războiul din Siria, ar fi responsabili de moartea unor civili și în Ucraina.

Duminică, administrația președintelui american Joe Biden a avertizat că noul comandant al forțelor de invazie rusești din Ucraina, generalul Alexander Dvornikov, „are un CV ce include brutalitatea contra civililor în alte teatre de război”.

„Acest general va fi doar un alt autor de crime şi brutalităţi împotriva civililor ucraineni”, a subliniat duminică Jake Sullivan, consilierul american pentru probleme de securitate naţională al Casei Albe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22