Instanța a decis că Djokovic poate juca în Australia, dar ministrul Imigrației are ultimul cuvânt

Laurentiu Gheorghe | 10.01.2022

Judecătorul Anthony Kelly a decis în favoarea lui Novak Djokovic în procesul privind anularea vizei australiene acordate liderului mondial din circuitul ATP, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

UPDATE: Prima reacție a lui Novak Djokovic după aflarea sentnței: „Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a anulat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la @AustralianOpen. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața fanilor minunați”, a spus Djokovic, postând o fotografie făcută alături de staff-ul său chiar de pe arena centrală de la Melbourne, unde a efectuat un antrenament.

Știrea inițială:

Judecătorul Anthony Kelly a desființat decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic și a obligat guvernul la plata cheltuielilor de judecată.

Kelly a dispus ca Djokovic să fie eliberat din detenție în cel mult 30 de minute și să primească pașaportul și efectele personale eliberate.

Ministrul Imigrației poate să ignore decizia judecătorească

Consilierul guvernamental Christopher Tran a spus că ministrul Imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o prerogativa personală prin care poate anula viza

 

Aceasta înseamnă că, odată ce prima decizie privind viza lui Djokovic este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou.

 

Judecătorul Kelly a precizat că, dacă ministrul ia decizia de a-i retrage viza, atunci Djokovic nu se va putea întoarce timp de trei ani în Australia. Judecătorul a adăugat că se așteaptă să fie „informat în avans pe deplin" dacă va fi solicitat pentru procedurile viitoare.

 

„Dintr-un numit punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut", a adăugat Kelly.

 

„În urma hotărârii de astăzi a Curții Federale de Circumscripție și Familie pe motiv de procedură, rămâne la discreția ministrului imigrației, Hawke, să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic în temeiul prerogativei sale personale de anulare în cadrul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația", a declarat purtătorul de cuvânt, în primele reacții din partea biroului ministrului după ce instanța a anulat o anulare anterioară a vizei. „Ministrul analizează în prezent chestiunea și procedura rămâne în curs de desfășurare". a declarat acesta.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, iar Djokovic este cap de serie numărul unu (a câștigat turneul de nouă ori, un record).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22