Intalnire Iohannis-Schulz: Locul Romaniei este in interiorul spatiului Schengen

Tudor Despina | 15.10.2015

Chestiunea refugiatilor, dosarul sirian si spatiul Schengen au fost subiectele abordate de presedintele Iohannis si seful Parlamentului European, Martin Schulz, in cadrul intrevederii avute joi la Bruxelles.

Pe aceeași temă

 

Intalnirea dintre cei doi oficiali a avut loc in marja Consiliului European de toamna care are loc joi si vineri. Criza migrantilor si dosarul sirian au reprezentat principalele subiecte puse in discutie, dupa cum arata Administratia Prezidentiala.

 

In ce priveste problema refugiatilor, Martin Schulz a aratat ca “in legatura cu Turcia, am discutat si despre situatia refugiatilor, chiar si despre faptul ca e nevoie sa gasim o solutie si ajutor pe care sa le aducem chiar la fata locului, in Turcia”.

 

Seful Legislativului european a subliniat nevoia unei solutii pasnice in Siria, simultan cu sustinerea tarilor invecinate: Iordania, Liban si Turcia.

 

De cealalta parte, aflat in prima sa vizita de lucru la PE, presedintele roman a tinut sa se exprime asupra a doua subiecte: migratia si libertatea de miscare a fortei de munca.

 

In ce priveste problematica refugiatilor, Klaus Iohannis a aratat ca e nevoie de o abordare direct la sursa, acolo de unde pleaca valurile masive de migranti.

 

Am atins chestiunea sigurantei si asigurarii frontierelor exterioare ale Uniunii Europene si, in acest context, bineinteles ca a venit vorba si de spatiul Schengen”, despre care Iohannis a punctat ca opinia lui Schulz este ca “locul Romaniei este in interiorul spatiului Schengen”.

 

In alta ordine de idei, seful statului roman a tinut sa transmita ca punctul de vedere al Bucurestiului in ce priveste libertatea de miscare a fortei de munca ramane acelasi: “aceasta chestiune in niciun caz nu poate fi pusa sub semnul intrebarii, este o valoare castigata care trebuie pastrata”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22