Intense bombardamente ale aviaţiei ruse, la Alep. 25 de oameni, ucişi, inclusiv copii

E.b. | 12.10.2016

Avioanele ruse şi-au reluat raidurile aeriene vizând cartierele rebele din Alep, iar activiştii au declarat că au fost cele mai intense bombardamente din ultimele zile, soldate cu cel puţin 25 de morţi, inclusiv copii, relatează BBC News.

Pe aceeași temă

 

 

Imagini publicate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului care urmăresc situaţia în zonă au arătat cadavre de copii mici, învelite în cearşafuri, în timp ce părinţii plâng lângă ele.

 

Printre cartierele cele mai grav afectate au fost Bustan al-Qasr şi Fardos, din apropiere de centru vechi, aflate în zona liniei frontului.

 

ONG-ul Medecins Sans Frontieres a anunţat marţi că în oraş mai funcţionează numai 11 ambulanţe, pentru că cinci au fost distruse de bombe, iar alte opt au nevoie de piese de schimb.

 

Între timp, presa siriană anunţă că atacuri rebele asupra cartierelor controlate de Guvern în vestul Alepului s-au soldat cu patru morţi şi 14 răniţi.

 

Bombardamentele vin după o reducere temporară a atacurilor, decretată de Guvernul sirian, parţial pentru a le permite civililor să plece din zonele controlate de rebeli în estul oraşului.

 

Zona a fost vizată de raiduri aeriene intense de când un armistiţiu negociat de Statele Unite şi de Rusia s-a prăbuşit, luna trecută.

 

Eforturile diplomatice de a ajunge la un nou armistiţiu au eşuat până în prezent. ONU a avertizat că estul Alepului, unde trăiesc circa 275.000 de oameni, ar putea fi distrus în totalitate în două luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22