Intrebat de Comey in conferinta cu Iohannis, Trump a spus: E un turnator, a mintit

E.b. | 10.06.2017

Cum era de asteptat, jurnalistii americani au folosit conferinta comuna a presedintelui Klaus Iohannis si a lui Donald Trump drept un prilej pentru a obtine reactii in legatura cu audierea de joi din Congres a fostului sef FBI James Comey.

Pe aceeași temă

  

Prima intrebare chiar a fost despre mesajul pe care Trump l-a postat pe Twitter vineri dimineata referitor la declaratiile facute de Comey. Trump a fost rugat sa spuna, totodata, daca exista inregistrari ale convorbirilor dintre ei.

 

"O sa va povestesc despre asta intr-un viitor apropiat. Dar nu a fost nicio obstructionare a justitiei, e un turnator. Vrem sa ne conducem tara, sa rezolvam problemele: locuri de munca, deficit comercial, Coreea de Nord, Orientul Mijlociu. Pe lucrurile astea ma concentrez. Dar ieri s-a demonstrat ca nu a fost niciun fel de obstructionare a justitiei. A fost o frustrare a democratilor ca au pierdut alegerile. Sincer, James Comey a confirmat multe din ce am spus eu, si alte lucruri pe care le-a spus nu au fost adevarate".

 

Ulterior, Comey a aparut din nou in discutie. Trump a fost intrebat despre faptul ca fostul sef FBI a spus, sub juramant, ca i-a cerut sa renunte la ancheta fostului sau consilier de securitate Michael Flynn.

 

Trump a raspuns imediat: "Nu am spus asta". Jurnalistul l-a intrebat daca spune, astfel, ca fostul sef FBI a mintit. Trump nu a raspuns afirmativ, insa a insistat ca el nu a spus ce sustine Comey ca ar fi spus. "Si nici nu ar fi fost vreo problema daca as fi spus-o, avand in vedere tot ce am citit azi in presa, dar nu am spus-o".

 

Trump a fost apoi intrebat si daca i-a cerut lui Comey sa-i fie loial si presedintele american a spus ca nu.

 

Jurnalistul l-a intrebat daca, avand in vedere ca sustine ca Comey a mintit sub juramant, el ar fi dispus sa depuna marturie, tot sub juramant, despre cele intamplate: "100%" a raspuns Trump. "Abia il cunosteam pe om, cum as fi putut sa-i spun 'vreau sa-mi juri credinta'. Cine ar face asa ceva? Cine i-ar ere cuiva sa-i jure credinta? Ganditi-va, abia daca il cunosc. Nu are nicio logica".

 

Jurnalistii au intrebat iar, in cor, daca exista inregistrari ale discutiilor dintre el si Comey. Trump a insistat ca va da acest raspuns in scurt timp, dar le-a spus jurnalistilor ca vor fi foarte dezamagiti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22