Inundații devastatoare în Belgia, soldate cu 24 de morți. Regele și regina, în zonele afectate

Redactia | 17.07.2021

Inundaţiile puternice din Belgia s-au soldat cu cel puţin 24 de morţi, conform celui mai recent bilanț publicat sâmbătă de autorităţi.

Pe aceeași temă

Atât regele Philippe și regina Mathilde, cât și premierul Alexander De Croo și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au mers în zonele sinistrate.

Centrul belgian de criză, care centralizează datele la nivel naţional, nu mai comunică numărul persoanelor dispărute, a declarat un purtător de cuvânt pentru agenţia franceză de presă. El a subliniat dificultatea de a lua legătura cu un număr mare de persoane din cauza întreruperilor de curent şi a perturbărilor intervenite în reţelele de telefonie.

De Croo şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au deplasat sâmbătă dimineaţa la Rochefort (sud), una dintre municipalităţile afectate de dezastru, relatează Agerpres.

O unitate de pompieri a fost prima destinaţie pe unde au trecut cele două oficialităţi, urmând să meargă apoi să se întâlnească cu sinistraţi şi cu responsabili locali.

Cei doi au mers apoi la Pepinster, o comună care singură concentrează jumătate dintre victimele înregistrate la nivelul ţării.

Tot acolo au mers și regele și regina Belgiei.

Inundaţiile din ultimele zile sunt „fără precedent în ţara noastră”, a spus vineri De Croo.

Condiţiile meteo s-au îmbunătăţit pe ansamblul ţării odată cu sfârşitul precipitaţiilor vineri, apariţia soarelui şi instalarea unor temperaturi de vară sâmbătă. Drept urmare, nivelul apei din râuri s-a retras, dezvăluind un tablou dezolant, notează AFP.

Foto: Profimedia

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22