Iohannis, la Paris: Schimbarile climei risca sa devina ireversibile pentru om si planeta

Tudor Despina | 30.11.2015

Daca nu e combatuta la timp, amenintarea schimbarilor climatice va intra intr-o faza ireversibila pentru umanitate si planeta, a spus presedintele Klaus Iohannis la Conferinta Organizatiei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice.

Pe aceeași temă

 

Seful statului roman a participat, luni, la Paris, la deschiderea Conferintei ONU privind Schimbarile Climatice, obiectivul fiind un acord international in privinta combaterii schimbarilor climatice.

 

In cadrul discursului sustinut in fata audientei prezente, Iohannis a subliniat caracterul urgent al unor masuri pentru amenintarea asupra climei, altfel impactul poate deveni ireversibil. “Romania s-a angajat inca de anul trecut sa contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scazute, vom deveni mai competitive, vom crea noi locuri de munca si vom raspunde mai eficient la provocarile legate de securitatea energetic si climatica”, a spus seful statului.
 


(Foto: Klaus Iohannis/Facebook)

In context, Romania a cerut actiuni comune si un acord in vederea limitarii cresterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius.
 


(Foto: Klaus Iohannis/Facebook)

Uniunea Europeana s-a angajat ca, pana in 2030, statele membre sa reduca cu cel putin 40% emisiile de gaze cu efect de sera, comparativ cu nivelurile inregistrate in 1990, transmite Administratia Prezidentiala de la Bucuresti.

 

Seful statului a subliniat importanta ca Acordul de la Paris in domeniul schimbarilor climatice sa aiba caracter juridic obligatoriu, sa asigure participarea tuturor Partilor la Conventia-Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice si sa includa angajamente de reducere a emisiilor din partea tututor partilor implicate”, arata Palatul Cotroceni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22