Iranul trimite o flota de război în Oceanul Atlantic, în apropierea coastei Statelor Unite

Redactia | 04.01.2019

Forțele navale iraniene vor patrula în Oceanul Atlantic aproape de apele teritoriale ale SUA începând din luna martie, a anunțat Guvernul de la Teheran.

Pe aceeași temă

„Oceanul Atlantic este departe, iar operatiunea flotei iraniene ar putea dura cinci luni", a declarat contraamiralul Touraj Hassani, adjunctul comandantului Fortelor Navale iraniene, citat de agentia de presa IRNA.

Printre navele militare care vor fi trimise in Oceanul Atlantic se numara si distrugatorul Sahand, care este si portelicopter. Aceasta cea mai noua si mai avansata nava de razboi iraniana, de productie autohtona, si a fost lansata la apa in decembrie 2018.

Touraj Hassani a declarat in decembrie 2018 ca Iranul va trimite doua sau trei nave militare intr-o misiune in Venezuela. Un alt oficial de rang inalt de la Teheran a argumentat ca navele iraniene au dreptul de a se afla in apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite in contextul in care si portavioane americane navigheaza in largul apelor Iraniene.

"Prin prezenta continua in apele internationale, Fortele Navale iraniene intentioneaza sa aplice ordinele comandantului suprem", ayatollahul Ali Khamenei, "sa arboreze steagul Republicii Islamice Iran, sa contracareze comploturile iranofobe si sa securizeze rutele de transport", a spus Hassani.

Relatiile dintre Iran si Statele Unite sunt tensionate. Presedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear international si contesta activitatile balistice si atomice iraniene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22