Istanbul: arestari pe aeroportul Ataturk in legatura cu atentatul din noaptea Anului Nou

Dora Vulcan | 03.01.2017

Doi cetățeni străini au fost arestați marți pe aeroportul internațional din Istanbul în legătură cu atacul care a avut loc în noaptea Anul Nou într-un club de noapte din oraș, transmite Reuters care citeaza presa turca.

Pe aceeași temă

 

 

 

Doi cetățeni străini, a căror naționalitate nu a fost dată publicității, au fost reținuți la intrarea în terminalul pentru plecări internaționale și au fost transportați la sediul forțelor de securitate din Istanbul, transmite Reuters, care citeaza presa turca 

 

 

Atacul armat din clubul Reina a lăsat în urmă 39 de morți și 69 de răniți. Gruparea Jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul.

 

 

Serviciile de securitate din Kârgâzstan au anunțat marți că verifică informațiile potrivit cărora un cetățean kârgâz a fost implicat în atacul terorist de la Istanbul din noaptea de Revelion, precizând că se află în contact cu autoritățile turce, transmite Reuters.

 

Serviciile de securitate kârgâze nu au oferit alte detalii.

 

 

Postul public de televiziune din Turcia, TRT, citat de EFE, a informat marți că atacatorul din clubul Reina din noaptea de Anul Nou se numește Lakhe Mașrapov, are 28 de ani și este originar din Kârgâzstan.

 

 

Potrivit unor elemente preliminare ale anchetei, atacatorul a intrat în Turcia dinspre Siria, țară în care a luptat în numele grupării teroriste Statul Islamic, motiv pentru care pare să fi avut 'o bună cunoaștere a armelor de foc', a scris publicația Hürriyet.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22