Italia, coronavirus: Al treilea deces, 132 de persoane, infectate. Nu a fost găsit pacientul zero

Redactia | 23.02.2020

132 de persoane au fost contaminate cu noul coronavirus, a anunțat duminică, într-un nou bilanț, șeful Protecției civile, Angelo Borrelli, scrie AFP.

Pe aceeași temă

UPDATE - MAE a anunțat că nu sunt români infectați cu COVID-19 în peninsulă.

”Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români”, transmite MAE.

Trei oameni au murit până acum în Italia în urma infecției cu coronavirus. O femeie care era bolnavă de cancer a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus, al treilea deces în Italia, celelalte două au murit vineri și sâmbătă.

Angelo Borelli, șeful Protecției civile, a făcut un bilanț al cazurilor de contaminare:

 • 89 în Lombardia - Guvernatorul Lombardiei a spus că în regiune s-a ajuns la 89 de pacienți, față de 54 în ziua anterioară, iar un purtător de cuvânt al guvernatorului din Veneto a informat că aici sunt 19 cazuri, cu 7 mai mult decât sâmbătă.

 • 25 în Veneto,

 • 9 în Emilia-Romagna (în jurul orașului Bologna),

 • 6 în Piemont (Torino),

 • 3 în regiunea Romei (Latium) - cazuri unde virusul a fost contactat în afara Italiei.

Șeful Protecției civile a adăugat că peste 3.000 de teste de detectare a Covid-19 au fost efectuate în ultimele zile și că cel puțin o parte a rezultatelor este așteptată duminică după-amiază.

Borrelli a subliniat că, pentru moment, serviciile sanitare "nu au reușit să găsească pacientul zero", declanșatorul epidemiei din Italia.

Drept pentru care "este dificil de prevăzut amploarea răspândirii" epidemiei, iar "unica măsură valabilă de adoptat a fost închiderea teritoriilor" vizate, a adăugat acesta.


Autoritățile din cele două regiuni unde se manifestă epidemia au anulat evenimente sportive, inclusiv trei meciuri de fotbal din prima ligă și au închis școli și universități. Multe companii au transmis angajaților să rămână acasă.

Lombardia și Veneto sunt motorul industriei italiene, împreună acoperind 30% din Produsul Intern Brut al țării.


Agenția de protecție civilă italiană a dat un decret de urgență, guvernul având acum puteri speciale pentru a opri cetățenii să plece sau să intre în zonele cele mai afectate. Miniștrii de resort vor putea, de exemplu, să oprească evenimente sportive sau excursii școlare.

Prima victimă din Italia a fost o femeie de 76 de ani, descoperită joi decedată în locuința ei aflată la 50 km de Milano, și testată pozitiv cu coronavirus. Un bărbat de 78 de ani a murit din cauza bolii, a doua zi, într-un spital din Padova. Soția și fiica acestuia sunt printre cele 17 persoane infectate cu coronavirus din regiunea Veneto, unde autoritățile iau în considerare anularea celebrului Carnaval din Veneția.


11 localități în carantină

Numărul localităților intrate în carantină a ajuns la 11:

 1. Vo’ Euganeo,

 2. Codogno,

 3. Castiglione d’Adda,

 4. Casalpusterlengo,

 5. Fombio,

 6. Maleo,

 7. Somaglia,

 8. Bertonico,

 9. Terranova dei Passerini,

 10. Castelgerundo,

 11. San Fiorano.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, la finalul ședinței Consiliului de Miniștri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22