Italia: Până la 30 de oameni dispăruţi, posibil morţi, după o avalanşă declanşată de seisme

E.b. | 19.01.2017

Până la 30 de oameni, inclusiv copii, sunt daţi dispăruţi şi ar putea fi morţi după ce un mic hotel a fost lovit de o avalanşă într-o staţiune din centrul Italiei, declanşată de seria de aproape 100 de cutremure, scriu joi La Reppublica şi Corriere della Sera.

Pe aceeași temă

  

 

Anterior, presa internaţională a scris că 30 de oameni sunt morţi în urma avalanşei, conform News.ro. 


Potrivit unor oficiali, avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru).


Zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, a declarat preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia. ”Sunt atât de mulţi morţi”, a declarat şeful echipei de salvare care a ajuns la hotel, Antonio Crocetta, fără a preciza numărul acestora.


Alarma în legătură cu avalanşa a fost dată miercuri seară de doi clienţi ai hotelului, Giampiero Parete şi Fabio Salzetta, pe WahatsApp. Ei ar fi ieşit din hotel să ia ceva din maşină şi au scăpat.


Din păcate s-a întâmplat o tragedie îngrozitoare, se pare că sunt alte victime, dar rămâne de confirmat totul”, a scris la scurt timp după aceea, pe Facebook, preşedintele din provincia Pescara, Antonio Di Marco.

 

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid. Zăpada a blocat, însă, drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.

 

 

 

 

O coloană de vehicule de intervenţie este blocată încă la doi kilometri de hotel, de zăpada de doi metri înălţime.

 

Au reuşit să scoată de sub dărâmături două persoane în viaţă, însă sunt mulţi dispăruţi şi mulţi morţi.

 

Potrivit celor care au dat alarma, unii turişti au reuşit să fugă înainte ca avalanşa să lovească, dar nu este clar dacă au reuşit să se pună la adăpost şi câţi sunt.

„Strigăm cu voce tare, dar nimeni nu răspunde”, au povestit membri ai echipelor de salvare. Ei au descris ceea ce s-a întâmplat în termeni aproape apocaliptici: „o combinaţie tragică între un cutremur şi o avalanşă”.


Parete, unul dintre cei doi turişti care au dat alarma, este în stare de şoc şi se teme de ce este mai rău. „Am pierdut totul. Acolo sunt soţia mia şi cei doi copii ai mei, Ludovica, de şase ani, şi Gianfilippo, de opt ani”, a spus el.


Între timp, seria cutremurelor din centrul Italiei pare să nu se mai termine, scrie La Repubblica.


În cursul nopţii de miercuri spre joi s-au înregistrat cel puţin 80 de replici, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,5, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vilcanologie. În regiunea Marche, mulţi au ales să doarmă în adăposturi de urgenţă.


Mai multe localităţi din apropiere de epicentrele seismelor sunt izolate de zăpadă, iar echipele de salvare nu au putut ajunge.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22