Izolationismul Ungariei: Budapesta intentioneaza sa ridice un gard la granita cu Romania

Tudor Despina | 15.09.2015

Dupa ce au inchis granita cu Serbia, ungurii iau acum in calcul ridicarea unui gard si la frontiera cu Romania. Budapesta pare ca nu poate controla criza migrantilor si apeleaza la un izolationism agresiv. De la Bucuresti, ministerul roman de Externe a dat deja un raspuns.

Pe aceeași temă

Potrivit Digi24, ministrul maghiar de Externe a anuntat ca Executivul Orban a decis lansarea unor lucrari pregatitoare pentru ridicarea unui gard si la granita cu Romania, dupa ce o actiune similara a fost dispusa la granita sarbo-ungara.

 

Actiunea Budapestei vine in contextul in care ar putea exista schimbari in rutele de transport pe care le folosesc migrantii in drumul lor prin Europa.

 

Decizia ungurilor face parte dintr-un plan mai vast prin care vor sa limiteze imigratia in tara lor, fapte intens criticate de Uniunea Europeana.

 

Bucurestiul denunta intentia Budapestei

 

Intentia ungurilor a fost comunicata autoritatilor romane cu putin timp inainte de a fi facuta publica.

 

Potrivit MAE roman, au fost informati de urgenta toti factorii de decizie din tara cu privire la aceasta situatie.

 

Ministerul Afacerilor Externe considera ca ridicarea unui gard intre doua state membre ale Uniunii Europene si care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, in conformitate cu spiritul european. Aceasta pozitie a fost deja comunicata partii ungare”, transmite ministerul condus de Bogdan Aurescu.

 

Ungurii instaureaza stare de criza

 

Criza migrantilor determina Budapesta sa ia noi masuri extraordinare. Autoritatile ungare au instaurat starea de criza in doua judete din sudul tarii.

 

E vorba despre o zona de la granita cu Serbia, puternic afectata de valurile masive de migrant.

 

Astfel, potrivit unui purtator de cuvant al Guvernului ungar, zona de granita va fi extinsa de la zece la 60 de metri. Gyorgy Bakondi, seful unitatii pentru dezastre nationale, a aratat ca vor fi stabilite zone de tranzit pentru a gestiona migrantii, arata HotNews.

 

"Acest lucru poate sa ajute la plasarea temporara a persoanelor care cauta refugiu sau statut protejat, precum si pentru a precesa cererile de azil si procedurile pentru inregistrarea strainilor", a declarat Bakondi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22