Japonia: Un ministru a demisionat pentru că le-a oferit pepeni scumpi și crabi alegătorilor

Dora Vulcan | 25.10.2019

Ministrul japonez al Comerțului și-a dat demisia pentru că le-a oferit alegătorilor săi pepeni scumpi, portocale și lăptișor de matcă și echivalentul a 185 USD, bani de condoleanțe, pentru o familie.

Pe aceeași temă

Isshu Sugawara, ministrul pentru Comerț al Japoniei și-a dat demisia vineri, după ce a fost acuzat că a oferit pepeni scumpi, portocale, crabi și lăptișor de matcă unor alegători, încălcând, astfel, legile electorale japoneze, transmite BBC.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a acceptat demisia ministrului și a cerut iertare cetățenilor pentru cele întâmplate, spunând că poartă responsabilitatea numirii miniștrilor.

„Am responsabilitatea că l-am numit. Îmi cer scuze poporului japonez”, a spus premierul Shinzo Abe.

La rândul său, ministrul comerțului a spus că nu vrea ca problemele lui să creeze probleme guvernului. El le-a spus reporterilor, vineri, că verifică dacă a încălcat legea electorală, dar a decis să demisioneze, potrivit revistei asiatice Nikkei.

Faptele de care este acuzat s-ar fi întâmplat în 2007, când ar fi dat pepeni scumpi, portocale, crabi și lăptișor de matcă unor alegători.

De asemenea, se spune că luna trecută acesta ar fi oferit „bani de condoleanțe” 20.000 de yeni japonezi (185 USD sau 145 de lire sterline) familiei unui susținător, ca ajutor de înmormântare, toate aceste fapte fiind posibile încălcări ale legilor electorale japoneze.

Demisia ministrului comerţului din Japonia vine într-un moment în care acesta preluase negocierea disputei comerciale cu Coreea de Sud.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22