Jens Stoltenberg: Nu va exista „pace durabilă”, dacă Rusia câştigă în Ucraina.

L. G. | 25.11.2022

NATO va continua să sprijine Ucraina și, de asemenea, va intensifica ajutorul neletal pentru această țară, a declarat vineri secretarul general Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

Pe aceeași temă

Jens Stoltenberg, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că nu va exista o pace "durabilă" dacă Rusia câştigă războiul din Ucraina și a subliniat că negocierile depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, motiv pentru care Alianţa va continua să fie alături de Ucraina, scrie The Guardian.

Mesajul este transmis cu trei zile înainte ca șeful NATO să ajungă în România. "NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi", a declarat Jens Stoltenberg  într-o conferinţă de presă susţinută înaintea reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

El a anunţat că NATO îşi va spori ajutorul "neletal" pentru Ucraina. "Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă", a spus Stoltenberg. Secretarul general al NATO a adăugat însă că nu va exista "pace durabilă", dacă Rusia câştigă în Ucraina.

El a subliniat, de asemenea, că Finlanda şi Suedia trebuie să fie primite ca membri cu drepturi depline ai alianţei, în condiţiile în care Ungaria şi Turcia sunt singurele care nu au ratificat încă aderarea celor două state la NATO.

Jens Stoltenberg va ajunge în România luni şi are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a informat NATO, scrie Agerpres.

Secretarul general NATO va fi prezent în România în perioada 28 - 30 noiembrie pentru a prezida reuniunea miniştrilor de Externe aliaţi, eveniment ce are loc marţi şi miercuri. De asemenea, în cursul zilei de marţi, Stoltenberg va participa la Aspen - GMF Bucharest Forum, unde va susţine un discurs.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22