Jill Biden va continua să predea la colegiul unde este profesoară atunci când va deveni prima-doamnă

Redactia | 09.11.2020

Soția președintelui ales Joe Biden, Jill Biden, care are un doctorat în educație, nu va renunța să predea și își va păstra norma întreagă pe care o are la un colegiu public din apropiere de Washington.

Pe aceeași temă

Ea va deveni oficial prima-doamnă a țării, în 20 ianuarie 2021 și va continua să predea limba engleză la North Virginia Community College, acolo unde este deja de zece ani profesoară.

Michael LaRosa, purtător de cuvânt al viitoarei prime-doamne, a confirmat informația duminică. „Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a spus LaRosa.

Astfel, Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, va fi prima soție de președinte american care va face naveta de la Casa Albă la serviciu, scrie The New York Times.

Jill Biden a continuat să predea și când Joe Biden a fost vicepreședinte în administrația Obama. Și atunci a fost o premieră: nu se mai întâmplase ca o soție de vicepreședinte să aibă și o slujbă plătită.

Ea a spus însă întotdeauna că vrea să fie cunoscută pentru activitatea ei de educator, și nu numai ca soție de președinte. De altfel, această calitate a ei de educator a fost amintită și de Joe Biden sâmbătă, în ultimul său discurs rostit ca președinte ales, când i-a adus un omagiu soției, subliniind că și-a dedicat viața educației. „Pentru educatorii din America, aceasta este o zi mare: veți avea pe cineva dintre dintre voi chiar în Casa Albă”, a spus Joe Biden.

În ceea ce-l privește pe Douglas Emhoff, soțul Kamalei Harris - cea care va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria SUA, el încă nu a anunțat dacă se va întoarce la serviciu sau va rămâne în întrerupere de activitate. El este partener la o firmă de avocatură, DLA Piper, specializată în litigii legate de media, sport și industria divertismentului. Douglas Emhoff s-a autosuspendat din firmă pentru a evita orice conflict de interese în momentul în care soția sa a intrat în cursa electorală.

Și pentru Emhoff va fi o premieră plină de provocări - este primul soț de vicepreședinte. În plus, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în California, acum va trebui să se mute la Washington.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22