Joe Biden a anunțat la Madrid sporirea prezenței militare a SUA în România

L. G. | 29.06.2022

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat la summitul NATO de la Madrid că prezența militară a Americii în Europa va fi mai mult mai mare, pentru a răspunde la amenințarea Rusiei în urma invaziei din Ucraina

Pe aceeași temă

Biden a spus că SUA va înființa un sediu permanent în Polonia, va trimite două escadroane suplimentare de avioane de luptă F-35 în Marea Britanie și vor trimite mai multe unități pentru „apărare aeriană și alte capacități” în Germania și Italia, relatează Washington Post.

De asemenea, SUA își consolidează prezența militară în România și țările baltice.

La întâlnirea de miercuri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Madrid, pentru summitul anual al alianței, Biden a spus că „NATO este puternică și unită, iar pașii pe care îi facem în timpul acestui summit, ne vor spori și mai mult puterea colectivă”.

„Astăzi anunț că Statele Unite vor îmbunătăți poziția forțelor noastre în Europa și vor răspunde la schimbarea mediului de securitate, precum că vor consolida securitatea noastră colectivă”, a spus Biden.

Cu o zi mai devreme, Biden a anunțat că SUA vor disloca suplimentar două distrugătoare la baza sa navală din Rota, Spania.

”Putin și-a dorit finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei. Este exact ce nu și-a dorit, dar e ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Președintele american a precizat că o "brigadă rotativă suplimentară" va veni în România, urmând a fi formată din 3.000 de militari și 2.000 personal combatant.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22