Joe Biden: Alexei Navalnîi a fost condamnat pentru că a expus fapte de corupție. Trebuie eliberat

Redactia | 05.02.2021

Președintele american Joe Biden a cerut eliberarea imediată și fără condiții a opozantului rus.

Pe aceeași temă

Joe Biden a reacționat la condamnarea disidentului rus Alexei Navalnîi de către instanțele ruse - președintele american spune că decizia justiției ruse este motivată politic și că Navalnîi a fost țintit pentru că a expus faptele de corupție ale regimului Putin. Biden a cerut eliberarea imediată și fără condiții a opozantului rus.

„Condamnarea motivată politic a lui Alexei Navalnîi și eforturile Rusiei de a suprima libertatea de expresie, libertatea de întrunire și protestele pașnice sunt profund îngrijorătoare pentru noi dar și pentru comunitatea internațională. Domnul Navalnîi a fost țintit pentru că a expus fapte de corupție. El trebuie să fie eliberat imediat și fără condiții”, a spus președintele american.

Anterior, și Departamentul de Stat al administrației sale a condamnat decizia autorităților ruse și a cerut eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi. Guvernele țărilor occidentale au făcut front comun în ce privește cazul Navalnîi și au cerut concertat regimului de la Moscova să îl elibereze pe Navalnîi și să renunțe la reprimarea brutală a protestelor din ultimele săptămâni din Rusia.

Șeful diplomației ruse a calificat solicitările guvernelor occidentale pentru respectarea drepturilor omului drept o „isterie”.

Alexei Navalnîi a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare în cadrul unui proces haotic în care opozantul rus l-a insultat pe liderul autoritar de la Kremlin, Vladimir Putin.

Ulterior, susținătorii acestuia au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei. Forțele de ordine au reprimat cu brutalitate protestele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22