Joe Biden: Dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina vom răspunde pe măsură

L. G. | 24.03.2022

Biden a precizat că împreună cu ţările care compun G7 şi Uniunea Europeană, Statele Unite vor acţiona pentru asigurarea securităţii alimentare şi energetice.

Pe aceeași temă

Președintele american Joe Biden a declarat joi seară, după Summitul G7, că „nu l-a amenințat pe Xi Jinping”, dar i-a explicat faptul că relațiile economice ale Chinei cu UE și SUA vor fi în pericol dacă Beijingul va sprijini Rusia în vreun fel.

În legătură cu relațiile cu China, președintele american a declart că „nu l-a amenințat pe Xi Jingpeng, dar că i-a explicat că relațiile economice ale Chinei sunt cu Occidentul, nu cu Rusia.

Biden a spus că este optimist că liderul chinez nu se va implica în conflict și a adăugat că SUA vor aloca 2 miliarde de dolari pentru sisteme antiaeriene, antitanc și muniție pentru Ucraina și 1 miliard pentru asistență umanitară.

Biden a precizat că împreună cu ţările care compun G7 şi Uniunea Europeană, Statele Unite vor acţiona pentru asigurarea securităţii alimentare şi energetice.

„Putin a pariat pe faptul că NATO va fi divizată. În urma discuţiilor mele cu el din decembrie şi ianuarie mi-a fost clar că el nu a crezut în coeziunea noastră. NATO nu a fost niciodată mai unită decât este astăzi. Putin primeşte exact opusul a ceea a intenţionat să aibă, drept consecinţă pentru invadarea Ucrainei. Am construit aceeaşi unitate cu Uniunea Europeană şi cu democraţiile din G7.

Întrebat despre ameninţarea Rusiei cu privire la armele nucleare, Biden a spus: „Vom răspunde dacă intenţionează să le folosească. Natura răspunsului va depinde de natura a ceea ce va fi utilizat”.

Principalele declarații făcute de Joe Biden:

  • Astăzi vă anunţ că Statele Unite sunt pregătite să aloce peste un miliard de dolari în asistenţă umanitară pentru a-i ajuta pe milioanele de ucraineni afectaţi de război.

  • Mulţi dintre refugiaţii ucraineni vor dori să rămână în Europa aproape de casa lor, dar vom primi 100.000 de ucraineni în Statele Unite, concentrându-ne pe reunirea familiilor

  • SUA vor investi 320 de milioane de dolari în proiecte pentru apărarea drepturilor omului în Ucraina şi ţările vecine.

  • Statele Unite s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 2 miliarde de dolari în echipament militar de când am devenit președinte. Sistemele antiaeriene, sistemele antitanc, muniția și armele noastre merg în Ucraina în timp ce vă vorbesc. Și astăzi, anunț Statele Unite sunt pregătite să aloce peste 1 miliard de dolari în asistență umanitară pentru a ajuta milioane de ucraineni afectați de războiul din Ucraina

  • Noi sancțiuni pentru sute de indivizi și membri ai guvernului ruși

  • NATO nu a fost niciodată, niciodată mai unită decât este astăzi. Putin obține exact opusul a ceea ce intenționa să aibă ca urmare a intrării în Ucraina

„Deci ați avertizat despre amenințarea reală a armelor chimice folosite. Ați adunat informații specifice care sugerează că președintele Putin desfășoară aceste arme, le mută în poziții sau ia în considerare utilizarea lor? Și ar răspunde SUA sau NATO cu acțiuni militare dacă ar folosit arme chimice?", a fost întrebat Biden în conferința de presă susținută la finalul summitului NATO de la Bruxelles.

„Am răspunde dacă le va folosi. Natura răspunsului ar depinde de natura utilizării”, a afirmat Biden, spunând că nu poate oferi alte informații, conform CNN.

Refugiații sunt o responsabilitate comună, nu numai a României sau anumitor țări, SUA au o obligație

Biden spune că speră că China nu va ajuta Rusia, pentru că crede că aceasta înțelege că viitorul său economic este mai legat de vest decât de Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22