Joe Biden impune vaccinarea obligatorie pentru marea majoritate a angajaților federali

Laurentiu Gheorghe | 10.09.2021

Joe Biden obligă aproximativ două treimi din forța de muncă activă (100 de milioane de peroane) să se vaccineze anti-Covid. Excepție fac cei 644.00 salariați ai Poștei, reuniți într-un puternic sindicat.

Pe aceeași temă

Joe Biden a anunţat joi seară, de la Casa Albă, noi reguli stricte privind vaccinarea în cazul angajaţilor statului, marilor angajatori şi personalului din sănătate, în încercarea de a controla recenta creştere a numărului de cazuri de Covid-19.

Președintele SUA a anunțat într-un discurs ținut la Casa Albă că va impune vaccinarea obligatorie pentru marea majoritate a angajaților din sectorul public, a celor din companii care au peste 100 de salariați și a personalului din sistemul de sănătate. În caz de refuz, salariații riscă să-și piardă locul de muncă.

Noile reguli s-ar putea aplica în cazul a 100 de milioane de americani, aproximativ două treimi din forţa de muncă.

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră are o limită, iar refuzul vostru ne costă pe toţi”, s-a adresat preşedintele celor care încă refuză să fie vaccinaţi în ciuda faptului că a fost demonstrat că serurile au eficienţă ridicată şi unul dintre ele a primit omologare definitivă (vaccinul Pfizer/ BioNTech) din partea autorității pentru medicamente și alimente – FDA (Food and Drug Administration).

El a spus că americanii vaccinaţi sunt tot mai „frustraţi” legat de faptul că 80 de milioane de oameni nu au primit dozele şi alimentează răspândirea coronavirusului. Pe de altă parte, a recunoscut că noii paşi nu vor asigura un remediu rapid.

În centrul noului plan al lui, după consultări cu experţi şi avocaţi, se află ideea ca Departamentul de Muncă să ceară tuturor companiilor cu 100 sau mai mulţi angajaţi să se asigure că aceştia sunt fie vaccinaţi, fie testaţi săptămânal. Companiile ar putea fi amendate cu până la 14.000 de dolari pentru fiecare angajat dacă nu se conformează.

Biden a semnat un ordin executiv prin care este cerut ca tuturor angajaţilor statului să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, fără opţiunea de testare regulată. Preşedintele a semnat un ordin complementar privitor la angajaţii contractorilor care fac afaceri cu Guvernul.

Preşedintele a cerut guvernatorilor să ceară vaccinare pentru personalul didactic şi auxiliar din şcoli.

În plus, Biden a anunţat că va cere celor 17 milioane de lucrători sanitari din unităţi care primesc fonduri din Medicare şi Medicaid să fie complet vaccinaţi, extinzând obligativitatea către spitale, aziluri şi centre de dializă din ţară.

644.000 de angajați ai US Postal Services, exceptați de la vaccinarea obligatorie

Potrivit Washington Post, care citează un „oficial al Casei Albe care a vorbit cu condiția anonimatului pentru explica părți care nu sunt încă publice din planul președintelui”, lucrătorii serviciilor poștale din SUA nu au fost incluși în ordinul executiv al lui Biden prin care toți angajații federali trebuie vaccinați împotriva coronavirusului.

Această decizie nu include în mod surprinzător o mare parte din forța de muncă federală - 644.000 de angajați ai US Post Service număr care se majorează pe măsură ce agenția face angajări sezoniere – și care interacționează zilnic cu un volum cel puțin la fel de mare de public.

Explicația este dată de puternicul sindicat al poștei americane, care l-a susținut pe Joe Biden la alegerile prezidențiale. Puternicul sindicat al lucrătorilor poștali – APWU – a criticat în luna iulie eforturile administrației democrate de a-i obliga pe toți angajații federali să se vaccineze și a cerut ca subiectul să fie discutat în cadrul conducerii colective împreună cu sindicatul.

De la începutul pandemiei, SUA au înregistrat mai mult de 40 de milioane de contaminări şi peste 650.000 de decese asociate Covid-19. Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, 64% dintre adulţii americani sunt complet vaccinaţi. Mai mult de 75% au primit prima doză dintr-un ser anti-Covid.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22