Joe Biden, întâlnire virtuală cu premierul indian Narendra Modi pe tema războiului din Ucraina

Redactia | 10.04.2022

Preşedintele american Joe Biden va avea luni o întâlnire în format virtual cu premierul indian Narendra Modi, în care va aborda, printre altele, conflictul din Ucraina, a anunţat Casa Albă duminică.

Pe aceeași temă

Preşedintele Biden va evoca ‘consecinţele războiului brutal al Rusiei contra Ucrainei şi cum să fie atenuat impactul său destabilizator asupra aprovizionării cu alimente la nivel mondial şi asupra pieţei de materii prime’, a afirmat purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Cei doi lideri nu au reuşit să ajungă la o condamnare comună a invaziei ruse la ultima discuţie pe care au avut-o la începutul lunii martie, în cadrul unei reuniuni a alianţei ‘Quad’, din care fac parte SUA, India, Australia şi Japonia.

Biden a calificat drept ‘ezitantă’ reacţia Indiei la invadarea Ucrainei.

India a refuzat până acum să se alăture voturilor de condamnare a Moscovei la ONU, declarându-se însă ‘profund tulburată’ de ‘omorârea’ unor civili la Bucea, în Ucraina.

New Delhi descrie Moscova drept un ‘pilon esenţial’ al politicii externe indiene în virtutea ‘parteneriatul strategic’ pentru securitatea sa naţională.

Conform Casei Albe, pe agenda discuţiilor de luni se vor mai afla securitatea în regiunea Asia-Pacific, pandemia de COVID-19 şi criza climatică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22