Joe Biden l-a numit din nou pe Putin „criminal de război” în timpul vizitei în Polonia

L. G. | 25.03.2022

Biden vizitează Polonia pentru a-și manifesta sprijinul pentru refugiații ucraineni și să întâlnească cu militarii americani din cadrul forței de reacție a NATO față de invazia Rusiei în Ucraina.

Pe aceeași temă

Democraţiile sunt „unite în opoziţia şi efortul de a pune capăt devastărilor care au loc la comanda unui om despre care sincer cred că este un criminal de război”, a spus preşedintele american la Rzeszow. „Cred că asta va corespunde şi definiţiei legale”, a adăugat Biden, citat de Agerpres.

Biden s-a întâlnit cu omologul său polonez, Andrzej Duda, în oraşul din estul Poloniei, centru logistic pentru eforturile umanitare în sprijinul celor care fug de războiul din Ucraina.

„Copilaşii ăştia. Copii mici. Te uiţi la mame - nu trebuie să le înţelegi limba, vezi în ochii lor durere, literalmente durere, când îşi privesc copiii”, a spus Biden.

Preşedintele american Joe Biden a lăudat curajul şi rezistenţa civililor ucraineni, spunând că ”au multă coloană vertebrală”, iar lumea se confruntă în prezent cu o luptă între ”democraţie şi oligarhi”. relatează CNN. Liderul SUA se află în vizită la trupele americane din Polonia, vineri, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda.

”Cetăţenii ucraineni au multă coloană vertebrală. Au mult curaj", a spus Biden.

”Uitaţi-vă cum se ridică... Femei, tineri care stau în mijlocul, în faţa unui tanc blestemat, spunând doar «Nu plec. Rezist». Sunt incredibili”, a subliniat liderul SUA.

Biden susţine că lumea se confruntă în prezent cu o luptă între ”democraţie şi oligarhi”.

”Implicarea voastră include mai mult decât doar dacă puteţi sau nu alina suferinţa oamenilor din Ucraina. Suntem într-o nouă fază (...) Suntem într-un punct de inflexiune”, a adăugat Biden.

El a mulţumit trupelor americane, numindu-le ”cea mai bună forţă de luptă din istoria lumii”.

În acest moment, când de la începutul invaziei și a „operațiunii speciale” ruse se împlinesște o lună, se estimează că peste două milioane de ucraineni au în Polonia, țară în care trupele americane ajută cu logistică la graniță.

Concomitent cu aterizarea președintelui în Polonia, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a anunțat că Biden va ține sâmbătă un „discurs important” despre războiul din Ucraina.

După cum a prezentat Sullivan, Biden evidențiază „urgența provocării care urmează, ce înseamnă conflictul din Ucraina pentru lume și de ce este atât de important ca lumea liberă să mențină unitatea și să acționeze în fața agresiunii ruse”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22