Joe Biden, primul discurs: ”Să fim o națiune unită, o națiune întărită, o națiune vindecată!”

Redactia | 08.11.2020

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, Joe Biden, s-a adresat naţiunii din fieful său din Wilmington, statul Delaware, după victoria anunţată de televiziunile americane .

Pe aceeași temă

Biden le-a mulţumit alegătorilor americani pentru că i-au acordat o victorie convingătoare şi s-a angajat să „refacă sufletul Americii” şi fie „un preşedinte care uneşte, nu care divide”.

Preşedintele ales le-a cerut americanilor să nu îşi mai trateze „adversarii ca pe duşmani” şi a promis că America va fi din nou respectată în lume.

„Este timpul să vindecăm America”. „Să ne vedem, să vorbim”,”să ne dăm o şansă”, a insistat Biden în primul său discurs, din noua calitate de președinte ales.

Președintele ales nu l-a menționat nici un moment pe predecesorul său la Casa Albă, dar le-a vorbit direct republicanilor și simpatizanților lui. S-a adresat de asemenea democraților, cerându-le tuturor să se întoarcă la regulile dialogului democratic.

„Să ne acordăm fiecăruia o șansă. E timpul să renunțăm la discursul urii, să coborâm temperatura discuțiilor, să ne privim din nou unii pe alții, să ne ascultăm din nou unii pe alți, să încetăm să ne mai privim oponenții ca inamici. Suntem cu toții americani, e timpul să construim, e timpul să vindecăm. Da, în America e timpul să vindecăm!” a declarat președintele ales.

„Haideți să fim națiunea despre care noi știm că putem fi. O națiune unită, o națiune întărită, o națiune vindecată!”, a adăugat Joe Biden.

„Am candidat pentru această funcţie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei naţiuni, clasa de mijloc, şi pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume”, a declarat Biden în faţa mulţimii entuziaste de susţinători.”Şi acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate”.

Biden le-a mulţumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale.”Mi-aţi ţinut mereu spatele şi o să vi-l ţin şi eu vouă”, a afirmat politicianul democrat.

Preşedintele ales al SUA a mai declarat că munca sa va începe cu „obţinerea controlului asupra COVID”.”Nu voi precupeţi niciun efort, niciunul, şi niciun angajament pentru a face reversibilă această pandemie”, şi-a asigurat Biden audienţa.

El a precizat că luni va crea un grup de oameni de ştiinţă care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei noului coronavirus după ce va prelua funcţia de preşedinte.”Luni voi înfiinţa un grup de oameni de ştiinţă şi experţi” pentru a lucra „la un plan care va intra în vigoare începând cu 20 ianuarie 2021”, a declarat Joe Biden.

Fără a-şi menţiona rivalul, fostul vicepreşedinte din administraţia Barack Obama a afirmat că înţelege „dezamăgirea” alegătorilor republicanului Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea.”Eu însumi am pierdut alegeri, dar (…) este timpul să punem deoparte retorica abrazivă, să reducem temperatura”, a spus el.

„Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca şi pentru cei care m-au ales”, a promis Joe Biden.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22