Joe Biden spune că este jenant refuzul lui Trump de a-și recunoaște înfrângerea în alegeri

Laurentiu Gheorghe | 11.11.2020

Democratul Joe Biden a caracterizat drept „jenant” refuzul președintelui Donald Trump de a-și recunoaște înfrângerea în alegeri.

Pe aceeași temă

Biden, președintele ales, care a avut deja convorbiri cu liderii lumii, a insistat că nimic nu va bloca transferul de putere.

Într-o conferință de presă susținută marți la Wilmington, Delaware, Biden a fost întrebat de un reporter ce crede despre refuzul președintelui Trump de a-și recunoaște înfrângerea.

„Cred pur și simplu că este jenant, sincer să fiu”, a răspuns Biden. "Singurul lucru care, cum să mă exprim cu tact, nu va ajuta moștenirea președintelui. La finalul zilei, știți bine, totul se va materializa de la 20 ianuarie (data la care are loc instalarea oficială a noului președinte- n. r.)”, a mai spus Biden.

Biden a fost felicitat telefonic de marii lideri ai lumii, după ce a fost declarat câștigător sâmbătă.

În același timp, Trump a scris, din nou, pe twitter, că, în cele din urmă, va câștiga cursa electorală despre care toate marile canale de televiziune au spus că a pierdut-o.

Așa cum se întâmplă la fiecare patru ani, mass media americane sunt cele care, potrivit proiecțiilor proprii, anunță un câștigător al alegerilor. Niciunul din rezultatele scrutinului din fiecare stat nu a fost încă validat, verdictul final al numărătorii voturilor urmând a fi dat pe 14 decembrie când se reunește Colegiul Electoral al SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22