Joe Biden vorbește vineri cu Klaus Iohannis, secretarul general al NATO și alți lideri europeni

L. G. | 11.02.2022

Preşedintele Joe Biden are vineri la ora 18:00 o discuţie telefonică cu lideri europeni despre criza generată de masarea trupelor ruse în jurul frontierelor Ucrainei a anunţat Casa Albă, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

La discuţie vor participa liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Marii Britanii, precum şi secretarul general al NATO şi preşedinta Comisiei Europene, precizează anunţul Casei Albe, conform Reuters.

 

Context

 

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că noi forţe ruseşti continuă să sosească la frontiera cu Ucraina şi o invazie în Ucraina ar putea începe în orice moment, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

 

De asemenea, imagini din satelit publicate de o companie privată din SUA arată noi desfășurări militare rusești în mai multe locații din apropierea Ucrainei, sugerând că întreaga consolidare a forțelor Moscovei continuă, mai transmite Reuters.

 

Rusia desfășoară exerciții militare comune în Belarus, fostă republică sovietică, precum și exerciții navale în Marea Neagră, parte dintr-un val de activități militare în apropierea Ucrainei, care a alimentat temerile privind o invazie iminentă. Rusia neagă orice plan de atac.

 

Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care urmărește de câteva săptămâni acumularea forțelor ruse, a transmis că imaginile făcute miercuri și joi au arătat noi desfășurări semnificative în mai multe locații din Crimeea anexată, vestul Rusiei și Belarus.

 

În Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, Maxar a declarat că a identificat o nouă desfășurare mare de trupe și echipamente pe aerodromul Oktyabrskoye, la nord de orașul Simferopol, inclusiv 550 de corturi și sute de vehicule.

 

Noi trupe și echipamente au sosit în apropiere de Novoozernoye din Crimeea, și, de asemenea, imaginile din satelit indică o nouă desfășurare în apropierea orașului Slavne, pe coasta de nord-vest a peninsulei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22