John Kerry, secretarul de stat american: Rusia a jucat un rol pozitiv in Siria

Vlad Toma | 06.04.2016

John Kerry, secretarul de stat american, a declarat, în timpul unui interviu citat de Digi 24, ca Rusia a jucat un rol pozitiv şi constructiv în cazul războiului din Siria.

Pe aceeași temă

 

Kerry considera ca fara interventia Rusiei nu s-ar fi putut distruge arsenalul chimic ale regimului sirian şi armele de distrugere în masă ar fi putut sa ajunga în mâinile ISIS.

 

Seful diplomatiei americane a declarat de asemenea ca Rusia a avut un rol esential în încetarea ostilităţilor din Siria şi în acordul semnat intre opozitie si guvern.

 

Kerry a precizat insa ca razboiul civil se va incheia cu adevarat doar atunci cand Bashar al-Assad va pleca de la putere, conform Digi24.

 

Cea mai mare parte a fortelor rusesti din Siria a inceput retragerea din Siria, la mijlocul lunii martie, pentru ca Moscova si-a atins in mare obiectivele, a anuntat presedintele Vladimir Putin, dupa o intalnire cu ministrii rusi ai Apararii si Afacerilor Externe.

 

"Cred ca sarcina ce le-a fost incredintata Ministerului Apararii si fortelor armate ruse a fost, per total, indeplinita. Cu participarea armatei ruse... fortele armate siriene si fortele patriotice siriene au putut sa obtina o revenire esentiala in lupta impotriva terorismului international si au luat initiativa in aproape toate privintele", a spus presedintele rus.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22