John Kerry, secretarul de stat american: SUA încearcă să evite distrugerea totală a Siriei

Paul Cristescu | 19.10.2015

John Kerry, secretarul de stat american, a declarat astazi, la Madrid, ca SUA încearcă să evite distrugerea totală a Siriei, precizand ca principalul motiv al interventiei ruse in Siria este mentinerea la putere a presedintelui Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

 

Kerry a mai spus ca zilele următoare va avea loc o reuniune cu oficiali ruși, turci și saudiți în încercarea de a se găsi o soluție la conflictul sirian, transmite Agerpres.

 

'Nivelul imigrației în Europa este periculos' din cauza dificultății de absorbție și 'amenințarea de a vedea mai mulți (refugiați) sosind, dacă violențele continuă în Siria, este reală', a avertizat secretarul de stat.

 

Kerry a adaugat că prin intervenția sa în conflict, Rusia urmărește 'doar menținerea la putere' a președintelui sirian Bashar al-Assad, ceea ce, în opinia sa, nu va face decât 'să atragă mai mulți jihadiști și să crească numărul de refugiați'. În schimb, a adăugat el, o altă cale este posibilă dacă Moscova dorește o soluție politică și să combată în același timp Statul Islamic.

 

CITITI SI: Continuarea sprijinului Moscovei pentru Bashar al-Assad risca sa intensifice conflictul din Siria, avertizeaza secretarul de stat american John Kerry

 

Despre violentele din Israel

 

Kerry a cerut să se pună capăt violențelor între Israel și palestinieni, făcând apel la cele două tabere să dea dovadă de 'reținere' și confirmând că se va întâlni zilele următoare cu premierul israelian Benjamin Netanhayu, în Germania, și cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Orientul Mijlociu.

 

'Dorim restabilirea păcii și oprirea violențelor', a mai spus Kerry, în cadrul unei conferințe de presă la Madrid alături de omologul său spaniol Jose Manuel Garcia Margallo.

 

Kerry a vorbit de asemenea despre regulile care guvernează Esplanada Moscheilor din Ierusalim, așa-numitul 'statu quo'.'Israelul înțelege importanța statu quo-ului', a spus el. 'Nu, noi nu dorim o modificare (a regulilor statu quo-ului), nu suntem în căutarea unei intervenții din afară sau a altora', a avertizat secretarul de stat, făcând aluzie, fără a menționa în mod explicit, la ideea unei prezențe internaționale pe Esplanada Moscheilor atribuită Franței și respinsă de statul israelian.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22