John Kerry: SUA si Rusia convin asupra unor principii fundamentale in privinta Siriei

Tudor Despina | 29.09.2015

Secretarul de stat american John Kerry a vorbit, marti, despre “principia fundamnetale” asupra carora SUA si Rusia au convenit cu privire la situatia din Siria.

Pe aceeași temă

 

Kerry a afirmat intentia de a se reintalni cu omologul sau rus Serghei Lavrov, miercuri, dupa ce luni Obama si Putin s-au intalnit fata in fata in marja Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

 

A existat un acord că Siria trebuie să fie o țară unită, seculară, că gruparea Statul Islamic (SI) trebuie să fie combătută și că trebuie să existe o tranziție care să fie gestionată”, a spus Kerry intr-un interviu pentru MSNBC, citat de Agerpres.

 

Cat despre intalnirea Putin-Obama sustinuta luni, la New York, secretarul de stat american a descris-o drept “foarte constructiva, foarte politicoasa si foarte sincera”.

 

Toata lumea intelege ca miza este viitorul Siriei si lumea cauta rapid o cale de solutionare”, a continuat Kerry.

 

In context, si Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a punctat faptul ca dialogul bilateral Rusia-SUA va continua, cele doua state urmarind un compromis in dosarul sirian si in lupta impotriva teroristilor Stat Islamic.

 

Nu am cazut de acord asupra etapelor”, a spus Serghei Lavrov dupa intalnirea Putin-Obama de luni seara, dar cei doi lideri “au convenit sa continue cooperarea lor”.

 

Vorbind despre distrugerea organizatiei jihadiste Stat Islamic ca despre “obiectivul nostru comun”, Lavrov a mai aratat ca discutii la nivele de ministere ale Apararii si ale Afacerilor Externe vor continua sa aiba loc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22