Judecatorul lui El Chapo, asasinat in plina strada, in timp ce facea jogging VIDEO

E.b. | 19.10.2016

Un magistrat mexican care a judecat procesele in care au fost implicati liderii unor carteluri, inclusiv celebrul El Chapo, a fost asasinat in plina strada.

Pe aceeași temă

 

O inregistrare tulburatoare a unei camere de supraveghere arata cum judecatorul Vicente Bermudez Zacarias, in varsta de 37 de ani, este asasinat, in apropiere de casa lui din Metepec, la cativa kilometri de Mexico City.

 

Magistratul a fost impuscat in ceafa, in timp ce facea jogging. 

 

Presedintele mexican a cerut procurorului general sa conduca investigatia in acest caz si a deplans moartea judecatorului.

 

 

Joaquín  Guzman, poreclit El Chapo, liderul puternicului cartel Sinaloa, a fost cel mai cautat traficant de droguri din lume pana in februarie 2014, cand a fost capturat de forte speciale mexicane. Cu ajutorul unor complici din interior, El Chapo a evadat in mod spectaculos, in iulie 2015, din inchisoarea de la Altiplano (90 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico), printr-un tunel sapat sub dusul din celula sa.

 

Dupa ce a fost inchis din nou in ianuarie, autoritatile au luat masuri exceptionale pentru a evita ca Guzman sa scape din nou, inainte de o posibila extradare in Statele Unite. El este incarcerat in prezent intr-o inchisoare din Ciudad Juarez (nord), in apropierea granitei cu SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22