Juncker îl condamnă pe Erdogan: Este o rușine să cataloghezi Germania de azi drept nazistă

E.b. | 08.03.2017

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a condamnat în termeni foarte duri declarațiile prin care președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania de "practici naziste".

Pe aceeași temă

 

 


"Nu pot accepta ca Germania actuală să fie comparată cu Germania nazistă. Este o rușine", a declarat fostul premier luxemburghez, într-un interviu pentru postul de televiziune RTL, transmite AFP, conform Agerpres.


"Sunt surprins de afirmațiile pe care le aud dinspre Turcia. Nu pot accepta ca președintele turc și ministrul său de externe să spună că Germania actuală este mai rea decât Germania nazistă", a afirmat Juncker.


"Părinții și bunicii noștri au trăit ocupația nazistă", a reamintit luxemburghezul, născut după Al Doilea Război Mondial, în 1954.


Afirmațiile lui Juncker au stârnit o reacție puternică din partea ministrului turc al afacerilor europene, Ömer Çelik, care l-a sfătuit "să se rezume la rolul său de președinte al Comisiei".


"Treaba sa nu este să fie purtătorul de cuvânt al guvernului german", a adăugat el pe Twitter, acuzându-l pe Juncker că apelează la "același limbaj ca cel folosit de rasiști împotriva Turciei".


Duminică, președintele turc a acuzat Germania că folosește "practici naziste" după interzicerea la sfârșitul săptămânii trecute de către autorități municipale germane a câtorva mitinguri electorale pentru susținerea unui vot favorabil la referendumul de la 16 aprilie privind extinderea puterilor prezidențiale în Turcia.


Afirmațiile lui Erdogan au stârnit nemulțumire în Germania, cancelarul Angela Merkel cerând Ankarei "să își păstreze capul limpede". 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22