Junker, curios daca Trump va aplica promisiunile din campania sa "absolut dezgustatoare"

Dora Vulcan | 15.11.2016

Șeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a spus marti ca este curios daca daca președintele ales al SUA Donald Trump isi va pune in practica promisiunile din campania sa electorala "absolut dezgustătoare", transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

Întrebat la postul de radio Bel-RTL dacă alegerea lui Trump la Casa Albă îl neliniștește, Juncker a răspuns:

 

"Mă neliniștește în măsura în care îmi imaginez cu greu — dar poate că trebuie să-mi imaginez — că președintele nou ales al Statelor Unite ar pune în practică tot ceea ce a spus în timpul campaniei electorale, care, de altfel, mi s-a părut absolut dezgustătoare".

 

 

"Nu a fost o oră de glorie a democrației americane", a adăugat președintele CE.

 

 

"Îmi pun întrebări asupra adevăratelor intenții ale președintelui (ales) Trump în ce privește Alianța Atlantică, (...) în privința politicii comerciale pe care o va pune în aplicare", a mai spus fostul premier luxemburghez, aflat de doi ani la șefia executivului comunitar.

 

 

Trump a spus ca Belgia e un "oras magnific"

 

 

Vinerea trecută, într-o conferință-dezbatere cu tineri desfășurată la Luxemburg, Juncker l-a invitat pe Trump să "învețe în ce constă Europa", după ce amintise, amuzat, că republicanul se referise în campania electorală la Belgia ca la "un oraș magnific".

 

 

"Eu unul cred că vom fi pierdut doi ani până când dnul Trump va fi făcut turul lumii pe care nu o cunoaște", a adăugat atunci Juncker.

 

 

Marți, luxemburghezul s-a referit și la ceilalți președinți americani pe care i-a întâlnit în timp ce îndeplinea diferite funcții politice, citându-i pe Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama.

 

 

"Întotdeauna se întâmplă așa cu noii președinți americani (...) De-abia spre sfârșitul primului lor mandat și la începutul celui de-al doilea, dacă îl obțin, se apropie mai mult de Europa", a remarcat Juncker.

 

 

În primii doi ani de mandat, a continuat președintele CE, "principala preocupare" a președinților americani este "politica internă, nu cea transatlantică".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22