Justiția SUA respinge pedepsirea militarilor care nu s-au vaccinat din motive religioase

Redactia | 04.01.2022

Un judecător federal american a blocat luni pedepsirea de către Pentagon a unui grup de militari din cadrul forţelor SEAL şi a altor membri din forţele speciale care au refuzat să se vaccineze anti-Covid.

Pe aceeași temă

Un judecător federal american a blocat luni pedepsirea de către Pentagon a unui grup de militari din cadrul forţelor SEAL şi a altor membri din forţele speciale care au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 din motive religioase, relatează Agerpres, care citează Reuters.

În urma depunerii unei plângeri de către 35 de membri ai forţelor speciale, judecătorul Reed O’Connor a emis un ordin preliminar care blochează intenţia Departamentul Apărării şi Forţele Navale de a-i pedepsi pe militarii care, din motive religioase, au refuzat să se vaccineze.

Reed, care a fost numit în funcţia de judecător federal în mandatul fostului preşedinte George W. Bush, a spus că Forţele Navale nu au acordat nici măcar o singură excepţie pe motive religioase de la regula vaccinării.

”În acest caz membrii Forţelor Navale caută să îşi apere libertăţile pentru a căror protecţie au făcut atât de multe sacrificii. Pandemia de COVID-19 nu autorizează guvernul să abroge aceste libertăţi”, indică decizia de 26 de pagini dată de judecătorul O’Connor.

Militarii respectivi au făcut obiectul unor măsuri disciplinare pentru refuzul lor de a se vaccina anti-COVID.

First Liberty Institute, o organizaţie dedicată apărării libertăţii religioase în SUA şi care îi reprezintă pe cei 35 de militari reclamanţi, a salutat decizia judecătorului federal. ”Forţarea unui militar să aleagă între credinţă şi servirea ţării sale este în contradicţie cu Constituţia şi valorile Americii”, a subliniat Mike Berry, avocatul general al First Liberty Institute, într-o declaraţie scrisă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22