Kievul ar putea retrimite artileria in estul separatist al Ucrainei

Tudor Despina | 16.11.2015

Lucrurile pot reescalada in estul separatist al Ucrainei, acolo unde Kievul e pregatit sa isi reactiveze prezenta militara.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui purtator de cuvant militar, Ucraina ia in calcul sa retrimita artileria in estul separatist daca ciocnirile cu fortele pro-ruse continua sa escaladeze.

 

Daca situatia escaladeaza, comandantii nostri militari vor fi fortati sa retrimita artileria in prima linie de aparare pentru a proteja pozitiile ucrainene si a apara vietile soldatilor nostri”, a spus Andrei Lisenko, luni, citat de Reuters.

 

Reactia Kievului vine dupa un weekend in care au fost inregistrate cele mai puternice atacuri din ultimele doua luni. In estul separatist al Ucrainei se afla in vigoare un armistitiu fragil intre fortele guvernamentale si separatistii pro-rusi sustinuti de Moscova.

 

Occidentul continua sa acuze Kremlinul pentru sprijinul activ si direct cu tehnica militara si forte de lupta pentru separatistii care au preluat controlul regiunilor din bazinul Donbas, in special Donetsk si Lugansk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22