Kolesnikova, amenințată cu moartea: „Mi-au spus că voi fi dusă afară oricum, în viață sau în bucăți”

Redactia | 10.09.2020

Oamenii lui Lukașenko i-au pus o pungă pe cap și au amenințat că o vor ucide când au încercat să o deporteze cu forța în Ucraina.

Pe aceeași temă

Maria Kolesnikova, unul din principalii politicieni ai opoziției din Belarus, afirmă că ofițerii de securitate i-au pus o pungă pe cap și au amenințat că o vor ucide când au încercat să o deporteze cu forța în Ucraina la începutul săptămânii, potrivit unei declarații completate joi de avocatul acesteia, relatează Reuters.

Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite în 9 august după scrutinul prezidențial controversat care l-a creditat câștigător pe președintele Alexandr Lukașenko cu 80% din voturi, a dejucat tentativa de deportare prin ruperea pașaportului, aceasta aflându-se în prezent în detenție în capitala Minsk.


Femeia a declarat că s-a temut în mod real pentru viața sa.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viață sau în bucăți. Au existat de asemenea amenințări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Kolesnikova.

Avocatul acesteia a anunțat că politiciana va înainta o plângere penală împotriva autorităților din Belarus, inclusiv la adresa poliției secrete KGB.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22