Koln, Germania: Valuri de atacuri sexuale comise, de Anul Nou, de "arabi si nord-africani"

Tudor Despina | 05.01.2016

Orasul german Koln se confrunta cu un val de atacuri sexuale in ceea ce politia locala a numit “o dimensiune complet noua a crimei”. Ar fi vorba, in chestiune, despre atacatori de origine araba.

Pe aceeași temă

 

Potrivit autoritatilor din orasul Koln, situat in vestul Germaniei, un val de asalturi sexuale ar fi avut loc in perioada Anului Nou. Deutsche Welle scrie ca politia din Koln a primit in jur de 90 de plangeri penale, inclusiv una privind un presupus viol, dupa ce mai multe femei au declarat ca au fost molestate de un grup de barbati aflat in piata central a orasului. Autoritatile locale se asteapta ca si mai multe victime sa iasa public in acest sens in urmatoarele zile.

 

Potrivit datelor partiale aflate pe masa autoritatilor, aproximativ 1.000 de barbati sunt vizati de presupusele acuzatii. Seful politiei locale, Wolfgang Albers, a vorbit despre un grup format din pana la 1.000 de barbati aflati sub influenta alcoolului, barbati care aveau o aparenta “araba sau nord-africana”. Incidentele, daca vor fi confirmate, reprezinta “o situatie intolerabila” pentru Koln, a declarat seful politiei locale pentru agentia de stiri DPA.

 

In context, primarul din Koln, Henriette Reker, a cerut o intalnire de criza cu forte locale si federale pentru ziua de Marti, in vederea analizarii situatiei. Reker a tinut prima pagina a presei, in Octombrie 2015, cand a fost injunghiata in timpul campaniei electorale. Ea a spus pentru presa locala ca actiunile in cauza sunt “monstruoase”.

 

“Nu putem tolera aceasta desfasurare de ilegalitati”, a spus Reker pentru cotidianul Kölner Stadt-Anzeiger. Si ministrul de Interne pentru regiunea Nord Rhin-Vestfalia, Ralf Jäger, a promis actiuni rapide. “Nu vom accepta ca grupuri de barbati din Africa de Nord sa se stranga special pentru a corupe femei prin atacuri sexuale”, a fost citat Ralf Jäger de presa locala.

 

Si liderul filialei din regiunea Nord Rhin-Vestfalia a principalului sindicat german de politie , Arnold Plickert, a numit situatia drept “un atac masiv asupra drepturilor omului”. El a cerut sa fie facuta justitie chiar si cu pretul unor consecinte politice neplacute. Plickert a tinut, totusi, sa avertizeze impotriva exploatarii incidentului pentru agitarea sentimentelor anti-refugiati din Germania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22