Kremlinul anunță ceremonia de semnare a acordurilor de aderare la Rusia a patru regiuni din Ucraina

L. G. | 29.09.2022

„Ceremonia de semnare a acordurilor cu privire la intrarea unor noi teritorii în Federaţia rusă va avea loc mâine (vineri), la ora 15:00, la Kremlin”, a anunțat Dmitri Peskov, citat de TASS și RIA Novosti.

Pe aceeași temă

„Vladimir Putin va susţine un discurs important la acest eveniment”, a mai declarat Peskov, purtărtorul de cuvânt al Kremlinului.

Reprezentanţii instalaţi de către Rusia la conducerea regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în estul Ucranei, şi în Zaporijjea şi Herson, în sud, sosiseră joi la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor regiuni ucrainene în urma unor „referendumuri” respinse drept „simulacre” de Kiev şi Occident.

Ei urmează să fie primiţi de către preşedintele rus Vladimir Putin, în vederea efectuării anexării teritoriilor ucrainene la Rusia.

Cei patru lideri separatişti i-au transmis miercuri liderului de la Kremlin cereri „oficiale” în acest sens.

„O întâlnire cu preşedintele este, bineînţeles, prevăzută. Nu pot să spun unde şi când. Nu am această informaţie”, a declarat joi un reprezentant al administraţiei de ocupaţie din Herson, Kiril Stremusov.

Procesul anexării celor patru zone aflate sub control rus din Ucraina s-a accelerat în ultimele zile, prin organizarea în pripă a unor „referendumuri” - respinse drept o „mascaradă” şi un „simulacru” de către Kiev şi susţinătorii săi din Occident.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, Parlamentul rus urmează să adopte prin vot - în zilele următoare - un text care oficializează anexarea.

Vladimir Putin urmează să susţină un discurs în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi, reuniţi în plen, la Moscova.

Primăria Moscovei a anunţat închiderea unor bulevarde din centrul capitalei ruse, în jurul emblematicei Pieţe Roşii, unde se lucra la instalarea unei scene.

Vladimir Putin a susţinut un discurs, cu mare pompă, în 2014, după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, sub cupolele Kremlinului, în care le-a cerut parlamentarilor ruşi să valideze anexarea acestui teritoriu ucrainean la Rusia, acțiune nerecunoscută de comunitatea internațională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22