Kremlinul despre R.Moldova: Au impresia că dacă sunt antiruși europenii îi plac mai mult

Redactia | 24.06.2022

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, că decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei statutul de candidat oficial la UE este o chestiune „internă”.

Pe aceeași temă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, că decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei statutul de candidat oficial la UE este o chestiune „internă”.

Adresându-se reporterilor, în cadrul unui briefing, Peskov a spus că este greu ca relațiile Rusiei cu blocul comunitar să fie deteriorate mai mult decât sunt deja.

”Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme nouă și mai multe probleme în relațiile acestor țări cu noi”, a adăugat el, potrivit The Guardian.

Referindu-se la Rep. Moldova, căreia i s-a acordat odată cu statutul de candidat la UE odată cu Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că fosta țară sovietică ”dorește să devină europeană mai mult decât europenii înșiși”. ”

”Au impresia (moldovenii n.red) că, cu cât par mai antiruși, cu atât europenii ar trebui să-i placă mai mult”.

Liderii celor 27 de state membre ale UE au recunoscut joi Ucraina și Republica Moldova drept candidate la aderarea la UE, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, referindu-se la un "moment istoric" în plină ofensivă rusă.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus vineri că țara sa a pornit pe drumul dezvoltării după ce Consiliului European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Reforma justiției este în acest moment principalul obiectiv al guvernului de la Chișinău.

Maia Sandu recunoaște că progresul nu se va face peste noapte, însă acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE va oferi un real sprijin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22