Kremlinul, „mulțumit” de discuția dintre Putin și Biden menită să detensioneze situația din Ucraina

Laurentiu Gheorghe | 31.12.2021

Președintele SUA Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin au discutat joi timp de aproape o oră, pentru a doua oară în această lună, pe tema situației de la granița ruso-ucraineană, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

„Apelul președintelui Biden către președintele Putin s-a încheiat la ora 16:25 (21:25 GMT)”, a anunțat un oficial de la Casa Albă.

Kremlinul s-a declarat „mulțumit” după discuțiile din această seară, dar consideră că sancțiunile împotriva Moscovei ar fi o „greșeală foarte gravă”

„Discuțiile au fost sincere și cu siguranță au fost utile ambelor părți”, se arată în declarația făcută de agenția TASS, după ce președinții au vorbit la telefon. „S-a convenit că acest tip de contacte regulate la cel mai înalt nivel va continua”.

De asemenea, președinții au făcut schimb de felicitări de Anul Nou, se arată în comunicat.

Kremlinul a spus că discuțiile s-au concentrat pe viitoarele negocieri privind acordarea de către Rusia a unor garanții de securitate obligatorii din punct de vedere juridic. Putin a explicat abordările care stau la baza proiectelor de acorduri ale Rusiei adresate SUA și NATO.

„S-a subliniat că munca comună ar trebui să ducă la garanții ferme obligatorii din punct de vedere juridic care vor exclude extinderea NATO spre est și desfășurarea de sisteme de arme amenințătoare în imediata apropiere a granițelor ruse”, se arată în comunicat. „S-a subliniat că securitatea fiecărei țări poate fi asigurată doar pe baza respectării stricte a principiului indivizibilității securității”.

Bien a subliniat că SUA și Rusia poartă o responsabilitate specială pentru securitatea în Europa și în întreaga lume, a spus Kremlinul. În plus, el a spus că SUA nu intenționează să desfășoare arme ofensive în Ucraina, potrivit declarației.

Putin a răspuns amenințărilor lui Biden potrivit cărora Rusia se va confrunta cu sancțiuni economice și militare masive în cazul unei escaladări a situației din Ucraina: „Aceasta ar reprezenta o greșeală foarte gravă care ar risca pericolul ruperii totale a relațiilor ruso-americane”, se arată în comunicatul TASS.

Deci, deși acest apel a avut loc la cererea guvernului Rusiei, este în concordanță cu opinia noastră că angajamentele șefilor de stat, în special între aceste două țări, și în special în perioada intensă de diplomație care urmează să vină, nu săptămâna viitoare, ci săptămâna viitoare. după, este potrivită și cea mai bună modalitate de a avansa în situația foarte gravă cu care ne confruntăm.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22