Kârgâzstan: Cel puțin 37 de morți după prăbuşirea unui Boeing-747 peste un sat VIDEO

E.b. | 16.01.2017

Cel puțin 37 de persoane, printre care șase copii, și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs luni dimineață în apropierea aeroportului din Bișkek, capitala Kârgâzstanului. Un avion Boeing-747, decolat din Hong Kong, s-a prăbușit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas.

Pe aceeași temă

 

 

Este cel mai recent bilanț prezentat de Ministerul pentru Situații de Urgență, conform AFP, preluată de Agerpres.


Un avion Boeing-747 decolat din Hong Kong s-a prăbușit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT), iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case, dinte care 15 au fost complet distruse, a indicat Ministerul pentru Situații de Urgență.


"Cel puțin 37 de oameni au fost uciși în accident", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Muhammed Svarov.


Potrivit Ministerului Sănătății, marea majoritate a victimelor sunt localnici. Printre ele se află și șase copii, precum și patru piloți ai avionului.

 

Bilanţul ar putea creşte, în condiţiile în care aeronava, care s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, a distrus 35 de case.

 

Aeronava aparținea companiei aeriene turce ACT Airlines, cunoscută și ca myCARGO.


"ACT Airlines regretă profund accidentul survenit aparatului Boeing 747-400 TC-MLC în timpul zborului din Hong Kong spre Bișkek", a precizat operatorul, într-un comunicat.

 

 

 

Compania, înființată în 2004 și având baza la Istanbul, este deținută în proporție de 49% de grupul chinez HNA Group și a fost redenumită în 2011 myCARGO.

 
Guvernul kârgâz anunțase inițial că avionul prăbușit aparținea Turkish Airlines, informație dezmințită însă de companie.


Potrivit autorităților aeroportuare, avionul prăbușit avea ca destinație finală orașul Istanbul.


Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că o amplă operațiune de salvare este în curs de desfășurare. La fața locului au ajuns mai multe echipe de salvare, pompieri și medici. Pentru cei rămași fără locuințe au fost instalate corturi, în condițiile în care la Bișkek temperatura era de—2 grade Celsius.


Toate zborurile au fost anulate pe aeroportul din Manas până la noi ordine.


Șeful statului kârgâz, Almazbek Atambaiev, a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a ordonat guvernului o anchetă aprofundată asupra cauzelor tragediei, se arată într-un comunicat al președinției, conform căruia pentru ziua de marți a fost decretat doliu național.

 

Atambaiev a revenit duminică seară din vacanța în China, avionul său fiind obligat să aterizeze pe aeroportul din Issyk-Kul, la 400 km est de Bișkek, "din cauza ceții" din capitală, precizează comunicatul menționat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22