La mitingul de loialitate faţă de Erdogan s-a strigat: Spune-ne să murim şi o vom face

E.b. | 07.08.2016

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă la Istanbul pentru a-l susţine pe preşedintele Recep Erdogan şi a condamna tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Mitingul, convocat Erdogan, este considerat şi drept o demonstraţie de forţă a şefului statului turc în faţa criticilor Occidentului.

Pe aceeași temă


 

Oameni din toate colţurile ţării au venit la Istanbul,  la așa-numitul "miting pentru democrație și martiri", pentru a denunţa tentativa de lovitură de stat de acum trei săptămâni şi pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Erdogan şi de loialii care au luptat pentru a apăra instituţiile.


Preşedintele Turciei a promis în faţa unui milion de oameni, după unele estimării, că va reinstitui pedeapsa cu moartea dacă Parlamentul va vota această lege.

 

Preşedintele turc a păşit triumfător pe scena amplasată la Istanbul în faţa unei mulţimi impresionante. I-au fost alături, pe lângă soţie, nelipsitele gărzi de corp. Manifestaţia a strâns susţinători ai tuturor partidelor, dar participanţii au avut voie doar cu însemnele naţionale, fără sloganuri şi mesaje politice, care să-i divizeze. Totuşi, cei prezenţi au părut că sunt acolo cu un singur scop: să-şi arate loialitatea faţă de preşedintele Recep Erdogan, conform digi 24.ro.

 

Manifestanţii au afisat şi pancarte pe care se poate citi: "Erdogan, eşti un dar de la Dumnezeu" sau "Spune-ne să murim şi o vom face". La demonstraţie participă şi politicienii din opoziţie, conform stiri.tvr.ro.

 

 

Dezbateri controversată despre reintroducerea pedepsei cu moartea, pe care o doreşte şi Erdogan, i-a cuprins şi pe mulţi dintre cei prezenţi la mitingul din Istanbul.
 

Evenimentele dramatice din timpul puciului, soldate cu 230 de morţi, au fost condamnate atât de simpatizanţii, cât şi de adversarii preşedintelui Erdogan.

 

Imaginile de la miting sunt transmise în toate oraşele Turciei, pe ecrane gigantice.

 

Peste 60.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, profesori, funcţionari au fost arestaţi, reţinuţi şi suspendaţi din funcţie după puciul eşuat de pe 15 iulie. Au fost închise, totodată, peste o mie de şcoli şi universităţi private, peste 1.200 de fundaţii şi asociaţii şi 35 de instituţii medicale. În plus, garda prezidenţială, care avea în sarcină printre altele şi paza palatului în care locuieşte Recep Erdogan, va fi desfiinţată. Totul, după ce 300 dintre cei 2.500 de militari care o alcătuiau au fost reţinuţi pentru implicare în lovitura de stat eşuată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22