La începutul Ramadanului, ayatollahul Khamenei atacă virulent Arabia Saudită

E.b. | 28.05.2017

Ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem iranian, a lansat un atac virulent la adresa Arabiei Saudite, pe ai cărei lideri i-a calificat drept "oameni nedemni", transmite duminică AFP.

Pe aceeași temă

 
 
 

''Din păcate, oameni nedemni au luat destinul comunităților musulmane și al anumitor guverne precum cel al Arabiei Saudite'', a declarat sâmbătă ayatollahul Khamenei într-o reuniune cu ocazia începerii Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

''Aparent, acești oameni cred în Coran, dar în practică ei acționează contra învățăturilor acestuia. Ei sunt apropiați de necredincioși și le oferă inamicilor bunurile pe care ar trebui să le utilizeze pentru poporul lor'', a adăugat liderul iranian.

 

Arabia Saudită (sunită) și Iranul (șiit), două puteri regionale rivale, sunt în tabere diferite în majoritatea conflictelor din Orientul Mijlociu.

 

În cadrul unui summit desfășurat la Riad pe 21 mai și care a reunit SUA, țările arabe și musulmane, Iranul a fost acuzat de președintele american Donald Trump și de regele Salman al Arabiei Saudite că susține terorismul în lumea musulmană.

 

Președintele moderat iranian, Hassan Rohani, reales recent, a denunțat luni summitul de la Riad, pe care l-a catalogat un "show fără nicio valoare politică". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22