Lavrov: Furnizarea de sisteme de rachete Ucrainei, poate să atragă o „terță țară” în conflict

L. G. | 01.06.2022

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că furnizarea de către Statele Unite a sistemelor de rachete avansate Ucrainei implică riscul ca o ”ţară terţă” să fie atrasă în conflict.

Pe aceeași temă

Preşedintele american Joe Biden a fost de acord să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete avansate care le vor permite să atingă mai precis obiective cheie pe câmpul de luptă, ca parte a unui nou pachet american menit să ajute Kievul să se apere, relatează The Guardian.

 

Întrebat dacă mişcarea SUA a crescut şansele ca o ţară terţă să fie implicată în conflict, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus: ”Asemenea riscuri există cu siguranţă”, potrivit Reuters.

 

”Este o provocare directă (din partea Ucrainei), menită să implice Occidentul în acţiuni militare”, a mai subliniat el într-o conferinţă de presă în Arabia Saudită.

 

Rusia se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte exportul de cereale din cauza sancţiunilor impuse navelor sale, a mai afirmat Lavrov.

 

”Sunt probleme şi cu exportul de cereale ruseşti... Navele care transportă cereale ruseşti au fost vizate de sancţiuni”, a declarat el.

 

Washingtonul a fost de acord să furnizeze rachetele, care sunt capabile să lovească ţinte până la 80 km, după ce Ucraina a dat ”asigurări” că nu va folosi rachetele pentru a lovi în interiorul Rusiei, au declarat oficiali americani de rang înalt.

 

”Noi credem că Statele Unite toarnă în mod voit şi cu atenţie gaz pe foc”, a denunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, iniţiativa Statelor Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22