Lavrov: Orice transport de arme care intră în Ucraina este o țintă legitimă pentru Rusia

L. G. | 18.03.2022

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că orice transport de arme care intră în Ucraina este „o țintă legitimă” pentru forțele armate ale Rusiei, anunță agenția TASS.

Pe aceeași temă

„Am precizat foarte clar că orice transport care intră pe teritoriul ucrainean, pe care îl vom considera (...) cu arme, va deveni o țintă legitimă”, a spus el.

El susține că acest lucru este „complet de înțeles”, deoarece Moscova desfășoară o operațiune al cărei scop este eradicarea oricărei amenințări care provine de pe teritoriul ucrainean împotriva Rusiei.

Lavrov a mai spus că sistemele de apărare antirachetă (ABM) de fabricație sovietică și rusă, care se află în arsenalul unor țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în alte state.

„Vreau să reamintesc tuturor țărilor care ar putea lua în considerare această idee că sistemele sovietice de apărare antirachetă și sistemele de fabricație rusă există în conformitate cu acordurile și contractele interguvernamentale care au și certificat de utilizator”, a spus șeful diplomației ruse.

„Și acest certificat, acordul de utilizare, nu permite ca ele să fie trimise în terțe țări. Aceasta este o cerință complet legitimă”, a spus el.

Declarațiile acestuia vin după ce Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de externe rus, a avertizat Statele Unite sâmbăta trecută că „că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”.

Ministrul rus de externe a mai declarat vineri că Moscova va supraviețui sancțiunilor și că există multe state în lume care nu vor să primească ordine de la „Unchiul Sam”.

Lavrov a mai susținut, potrivit Reuters, că nu Rusia este cea care închide ușa Occidentului, ci invers, adăugând că Moscova nu mai are niciun fel de „iluzii” că se poate baza pe Vest.

El a atacat în mod special SUA, despre care a spus că își doresc să transforme lumea într-un fel de salon american în care Washingtonul trage sforile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22