Lavrov: Rusia lupta exclusiv impotriva Statului Islamic si a altor grupari teroriste

Paul Cristescu | 01.10.2015

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat astazi ca acuzatiile Occidentului legate de faptul ca Rusia nu ar fi atacat tinte ale Statului Islamic in Siria sunt nefondate. "Zvonurile ca obiectivele acestor atacuri nu ar fi Statul Islamic nu se bazeaza pe nimic", a declarat Lavrov.

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat astazi ca acuzatiile Occidentului legate de faptul ca Rusia nu ar fi atacat tinte ale Statului Islamic in Siria sunt nefondate. "Zvonurile ca obiectivele acestor atacuri nu ar fi Statul Islamic nu se bazeaza pe nimic", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, citat de Hotnews.

 

Lavrov a mai spus ca nu stie nimic despre existenta unor posibile victime civile in urma atacurilor aeriene ale Rusiei. Seful diplomatiei ruse a precizat ca i-a spus "cu toata onestitatea" omologului sau american ca Rusia a intervenit la cererea presedintiei siriene pentru a lupta "exclusiv impotriva Statului Islamic si a altor grupari teroriste".
 

Un oficial american din domeniul apararii a declarat, miercuri, ca primele lovituri aeriene ruse in Siria nu au vizat gruparea Statul Islamic, asa cum a informat Moscova, ci opozitia fara de regimul Bashar al-Assad"Nu am vazut lovituri contra gruparii SI, am vazut lovituri impotriva opozitiei siriene", a afirmat acesta.
 

CITITI SI: Vladimir Putin: Bashar al-Assad e deschis la un compromis in privinta viitorului Siriei

 

Si opozitia siriana, aflata in exil, si-a exprimat indoiala, miercuri, in legatura cu tintele vizate de aviatia rusa in Siria.

 

Rusia a lansat miercuri primele lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic din Siria, însă rebelii susțin că bombardamentele nu au vizat ține SI, ci pe opozanții lui Bashar al-Assad. Cel puțin 36 de civili ar fi fost omorâți. Occidentul cere garanții privind țintele avioanelor rusești.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22